Informació general

L'ACA aprova un fons extraordinari de més de 650.000 euros per ampliar la depuradora de cara a l'estiu

Per Raquel Samaniego

Un moment del plenari celebrat ahir dimarts al vespre

Al ple del mes passat van quedar diverses qüestions en l'aire que van ser contestades ahir al vespre. Una d'elles va ser de CiU, que preguntava qui va ser qui va donar l'ordre a dos agents a fer fotografies de la seva seu, on hi havia un plafó en el que s'indicava diversa "informació pública". Com ja va publicar Revista Cambrils Diari Digital, l'alcalde, Robert Benaiges, va contestar manifestant que havia estat ell qui havia donat l'ordre, i que té "potestat" per fer-ho perquè van fer fotos en un espai públic. Aquest punt del ple va ser força anecdòtic, doncs una de les qüestions de CiU era que si "utilitzar els agents policials a conveniència de l'equip de govern havia de convertir-se en una pràctica habitual". Benaiges, va quedar-se callat, ignorant la pregunta de Mercè Dalmau, durant diversos segons fins que la mateixa regidora convergent va formular la següent pregunta.

D'altra banda, el PP havia preguntat com es trobaven les obres del carrer de Sant Plàcid. El regidor d'Obres Públiques, Joan Mas, va apuntar que l'obra està acabada des del passat divendres, 28 de maig. Tot i així, assegurava que el carrer estarà tancat al trànsit rodat durant 15 dies per "garantir" que el carrer quedi en bones condicions. El 100% del cost d'aquesta obra ha estat suportat per l'empresa Hidrocanal.

Males olors a la depuradora durant l'estiu

El passat mes d'agost el consistori va rebre nombroses queixes per les males olors que desprenia la depuradora de Cambrils. L'Ajuntament, per tant, va iniciar els tràmits per accelerar les obres d'ampliació, que l'ACA tenia previstes pel programa 2009 - 2014. Després de diverses reunions, finalment s'ha acordat l'atribució d'un fons extraordinari de més de 650.000 euros per portar endavant les actuacions de millora acordades abans de manera prioritària.

Trucades a majors de 80 anys

El PP va preguntar si era possible que els Serveis Socials fessin una trucada setmanal a persones majors de 80 anys que visquin soles, però Maricel Llaveria, regidora de Polítiques Socials i Salut, va informar de que el departament es trobava "desbordat", i que la seva prioritat passa per "l'atenció personalitzada". Maricel va avançar que estan realitzant un estudi de necessitats socials que servirà com a full de ruta per actuar en aquesta àrea.

La Plic, per la seva part, va preguntar si es netejaria la zona esportiva de Cambrils Badia, així com quina periodicitat tindria la neteja de la zona de Mas Clariana. Joan Mas va contestar, a la primera, que els treballs de remodelació de la zona esportiva ja es troben en marxa, tal com va informar Revista Cambrils Diari Digital el passat...... Respecte la segona qüestió, Mas va apuntar que des del 26 de març diverses urbanitzacions ja són gestionades per l'Ajuntament, i que per tant, la neteja es realitzarà periòdicament.

Preguntes que seran contestades el proper ple

La primera en intervenir va ser la regidora Mercè Dalmau, que va preguntar si a l'Ajuntament existeix la plaça de tècnic municipal de Protecció Civil. Aquesta qüestió ve arrel de l'aparició d'aquest càrrec en unes jornades a la Universitat Rovira i Virgili, quan "a l'organigrama no hem trobat que aquesta persona existís". A més, va voler saber quina era la titulació necessària per poder accedir a aquesta feina. D'altra banda, va preguntar quines mesures aplicarà l'Ajuntament de Cambrils davant la retallada que ha promogut el president del Govern central, José Luís Rodríguez Zapatero.

Per la seva banda, Carme Cros, del PP, va llegir una pregunta formulada pels tres grups. El 8 de novembre de 2007 cinc professors de l’Escola d’adults van denunciar haver patit "situacions estressants, desagradables, malintencionades i del tot injustes, que van desembocar en la seva marxa de la pròpia escola, donant-se el cas de que amb aquestes baixes ja no quedava ni un sol professor amb contracte fix". Arrel d’aquests problemes a l’Escola d’Adults, i a causa de les manifestacions per part dels treballadors, l'alcalde Robert Benaiges, el regidor Salvador Matas, i Hortènsia Grau, d'ICV a Tarragona, van interposar una querella criminal contra els professors.
 
Fa només uns dies, un jutge desestimava la querella en base a que va contra la llibertat d’expressió. Els tres grups volien saber, entre d'altres coses, si el govern de Cambrils "creu que és positiu judicialitzar la vida municipal posant querelles contra persones que fan declaracions emparant-se en el seu dret constitucional; qui pagarà el cost de la interposició de la querella, ells de la seva butxaca o tota la ciutadania de Cambrils; a quant puja el cost de la querella; si el Govern pensa demanar disculpes als professors de l’escola d’adults i indemnitzar-los pel cost econòmic de la contractació d’advocat necessari per defensar-se", entre d'altres.

Qüestió sobre TV Cambrils

Xavier Martí, de la Plic, també va fer una qüestió conjunta dels tres partits. "La distribució dels canals digitals de televisió segons criteris territorials determinava que Cambrils s’havia d'incloure en un consorci integrat per les poblacions del Baix Camp i del Priorat. Les condicions lògiques eren que cada localitat assumís una part del cost del manteniment d'aquest canal. Però la trista realitat és que, encara que segons al parer de l'alcalde de Cambrils i sobre el paper existeix un alt nivell de cooperació, el que realment importa, que són les assignacions econòmiques, qui assumeix els costos en la seva integritat és Cambrils, el que comporta un gran desembors anual, que serveix per a generar una escassa hora diària de programació pròpia. El que ens porta a fer les següents qüestions: aporta algun altre municipi capital pel sosteniment de la TDCamp? Si la pregunta és afirmativa, quant aporta cada municipi? Existeix l'obligació per part de l’EPEL de televisió de cobrir actes d'altres municipis de la comarca, si no hi aporten capital?"

Comenta aquest article