Informació general

Cambrils tindrà una nova platja gràcies a la construcció del darrer espigó a ponent

Per Raquel Samaniego

Zona litoral contigua a la platja d'Horta de Santa Maria i de la desembocadura de la riera d'Alforja, on es farà el darrer tram que falta de passeig marítim

Cambrils comptarà en un futur amb una nova platja. El Ministeri de Medi Ambient portarà a terme a la construcció del darrer espigó al litoral cambrilenc, a tocar de la riera de Riudecanyes i el terme municipal de Mont-roig del Camp. Per fer possible aquesta obra, ahir tots els grups al plenari van aprovar la cessió de terrenys afectats pel projecte d'execució complementària del passeig marítim de Ponent, que representa l'últim tràmit. Fa anys, el Ministeri no va poder fer l'espigó perquè l'Ajuntament de Mont-roig va presentar al·legacions, assegurant que erosionaria les seves platges. Per aquest motiu, l'Estat va construir l'espigó de manera horitzontal, en comptes de vertical com s'havia fet en les altres platges de Cambrils.

Un cop passats els anys i vist que aquest espigó horitzontal no ha servit per crear la darrera platja de Cambrils, ara es reprèn el projecte construint-lo de manera vertical, fent forma de T. En aquests moments el projecte s'està licitant i es començarà a treballar a l'acabar l'estiu, "segurament entre octubre o novembre", segons va assegurar ahir el regidor d'Obres Públiques i Medi Ambient, Joan Mas.

Darrer tram del passeig marítim a Horta de Santa Maria

El Ministeri també portarà a terme la construcció dels 200 metres que resten per remodelar del passeig marítim de Ponent, a la zona d'Horta de Santa Maria. El seu dia es va decidir deixar aquesta zona per ubicar-hi una zona esportiva a la mateixa platja, però la Llei de Costes no va permetre aquesta instal·lació fixa al litoral. Com que el projecte de remodelació del passeig ja estava aprovat pel Ministeri, es va decidir que s'iniciés per després reprendre aquesta zona que havia estat desestimada. En aquests moments, l'espai es troba per licitar. Per aquest motiu, el plenari va aprovar ahir aquesta cessió de terrenys, que també constituïa el darrer pas de tràmit per poder portar endavant l'obra.

L'inici d'aquests treballs es preveu per finals de 2010 o principis de 2011. D'altra banda, una de les condicions del Ministeri va ser que l'Ajuntament es fes càrrec de tot el manteniment d'aquest tram una vegada finalitzats els treballs.

Modificacions de crèdit per portar endavant diverses obres

El plenari d'ahir va aprovar una nova modificació de crèdit, tot i que va comptar amb l'abstenció dels tres equips de l'oposició. En aquest cas, es donen de baixa algunes partides per tal de portar endavant altres obres, com pot ser la remodelació de la Riera de Riudoms i l'entorn de la Torre del Telègraf. Aquests treballs compten amb un pressupost de més de 600.000 euros, el 50% del qual serà subvencionat pel Fons Feder, i la resta, per l'Ajuntament. També es portarà endavant la rehabilitació de la Torre de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, una obra que no estava prevista a l'inici del mandat, ja que aquesta emblemàtica torre ha patit alguns despreniments en la seva part superior.

Cada any s'abandonen més de 200 vehicles a Cambrils

L'Ajuntament té constatat que cada any més de 200 vehicles són abandonats als carrers de Cambrils. Abans d'emportar-se'ls, el consistori localitza el propietari per carregar-li els costos de la retirada i el seu trasllat, que sumen un total de 120 euros per vehicle. Sinó el troba, però, els costos són assumits per les arques municipals. Fins ara, aquesta pràctica era portada a terme per la grua municipal. Ara, però, aquest servei passa al 100% al Consell Comarcal, qui s'encarregarà de gestionar la retirada dels vehicles abandonats de la via pública. Aquest punt de l'ordre del dia va ser aprovar unànimement pels grups municipals.

Al ple també es van aprovar de forma unànime els següents punts: conveni de cooperació amb el Consell Comarcal del Baix Camp per a la implantació d'un Pla d'assistència i suport en matèria de Protecció Civil de la comarca; ratificació pacte per a la representació local al Govern Territorial de Salut del Baix Camp; reglament del servei de Transport Adaptat, adhesió al Manifest 'Compartim el Temps', promogut per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social; subvenció de 180.600 euros a l'Escola de Música per part de la Generalitat; i aprovació provisional del Pla Parcial Sector-4 Els Antigons.

Comenta aquest article