Societat

El mercat medieval, els expositors i les atraccions tornen un any més per omplir Cambrils de Fira

Per Raquel Samaniego

Ambient de la fira multisectorial del passat 2009

Aquest divendres 4 de juny arribarà la 53a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils, i ho farà amb petits canvis a la seva distribució. La zona de les atraccions serà més allargada, doncs s'està construint la zona esportiva del Pinaret, és a dir, la tercera fase, i no hi ha suficient espai per ubicar les diferents atraccions com s'havia fet anys anteriors. Per això, aquestes arribaran quasi a tocar dels camps de futbol. Per altra banda, una novetat és la nova zona de jocs medievals que s'instal·larà a la plaça del Setge. Com ahir va dir l'alcalde, Robert Benaiges, durant la presentació d'aquesta nova edició, "la fira és l'aparador econòmic referent al territori, i això ho demostra la fidelitat dels expositors que vindran un any més a Cambrils. Això ens demostra que el nostre municipi els surt rentable".

El cambrilenc Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, serà l'encarregat d'inaugurar oficialment la fira, el proper 4 de juny a les 12 del migdia. Recorrerà, acompanyat de diferents autoritats municipals i de l'entorn, els més de 35.000 metres quadrats de recinte firal d'exposició comercial, dividit en els següents sectors: automoció, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis al pavelló cobert, espai institucional, espai gastronòmic, alimentació, mercat medieval amb demostració d'oficis tradicionals en viu i les atraccions.

138 expositors

Són 138 els expositors que hi hauran a la fira, la mateixa xifra que l'any passat, doncs és l'espai que tenen disponible. "Són molts els que es queden a les portes per entrar. Cada any n'hi que no poden exposar-se a la nostra fira, però és qüestió d'espai", deia el regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein. El pressupost total és de 110.000 euros, tot i que amb el lloguer de 12.500 metres quadrats a les empreses que hi exposen, aconsegueixen ingressar uns 70.000. D'altra banda, s'espera que la fira la visitin aproximadament el mateix nombre de persones que l'any passat, unes 40.000.

El mateix divendres a la nit, a les 22.30 hores, arribarà el concert de la Fira. Enguany a càrrec de Febrero, Loquillo i Dj Eme. L'entrada és gratuïta i les portes s'obriran a les 22 hores. També com és tradicional, el diumenge es farà el 53è Homenatge a la Vellesa, i a les 22.30 hores, el gran castell de focs que posarà punt i final a un any més de fira.

El regidor Oliver Klein, i l'alcalde, Robert Benaiges, ahir durant la presentació de la Fira

Comenta aquest article