Informació general

ICV fa balanç de les accions de govern al Camp de Tarragona en una jornada de debat a Cambrils

Per Berta Ruiz

Un moment de la trobada d'ICV a Cambrils, el passat dissabte al migdia al Centre Cultural

ICV va organitzar aquest passat dissabte al matí al Centre Cultural i Ocupacional una trobada per a fer balanç de les accions de Govern que s'han dut a terme a les comarques del Camp de Tarragona i també a nivell català.

Balanç de govern

El president d'ICV del Camp de Tarragona i regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas– feia balanç d'aquesta trobada a Revista Cambrils Diari Digital que estava emmarcada dins de la planificació de precampanya a les eleccions al Govern de la Generalitat de Catalunya. Tal com va comentar Matas, "volem fer un procés participatiu per a elaborar el nostre programa electoral i dins d'aquesta planificació el que hem fet és fer un balanç de govern. És a dir, abans de començar a fer el programa volem discutir-lo amb la nostra gent i amb tothom que ho vulgui". Segons va afegir el regidor cambrilenc, "considerem que en tots aquests anys hi ha hagut molt soroll mediàtic i enrenou i això ha amagat una tasca de govern que és molt positiva. En la presentació de la jornada vaig posar l'exemple de Cambrils i com, en aquests anys de govern d'esquerres a la Generalitat des de 2003, s'han fet moltes coses a nivell educatiu –amb la construcció de nous centres educatius cada any–, la construcció de l'hospital o l'execució de la llei de barris, entre d'altres coses. El tema de l'Estatut, del finançament o de la crisi econòmica ha tapat aquesta acció de govern i volíem recuperar aquesta valoració". No obstant, Salvador Matas també va dir, "reconeixem que tot no han estat llums, sinó que també hi ha hagut ombres. En aquest sentit, durant la jornada també van sortir temes que a nosaltres mateixos no ens han agradat com han funcionat, però el balanç ha estat positiu".

Jornada de debat

Al llarg de la jornada de dissabte hi van assistir diferents representants territorials d'ICV al Camp de Tarragona. Per encetar la trobada, es va comptar amb la participació del diputat Daniel Pi que va fer balanç general a nivell del Camp de Tarragona i posteriorment, els diferents directors dels serveis territorials d'ICV al Camp de Tarragona van detallar amb més concreció les accions realitzades en cadascuna de les àrees. Així doncs, hi van participar Hortènsia Grau com a delegada d'Interior, Lluís Pau en representació de la delegació de medi ambient, Jordi Navarro en matèria d'habitatge i Fèlix Alonso, que és el director general de relacions institucionals.

Posteriorment es va obrir un torn de preguntes, en el qual hi van participar una setantena de persones i finalment, la candidata d'ICV a Tarragona a les properes eleccions a la Generalitat –Hortènsia Grau– va cloure la jornada.

Comenta aquest article