Societat

El pregó, l'elecció de pubilles i hereus i el reconeixement d'entitats i empreses enceta el programa d'actes de la Fira 2010

Per Lluís Rovira i Barenys

Les pubilles i els hereus 2010 amb l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el paer en Cap de l'Ajuntament de Lleida, Àngel Ros

Els primers actes de la Fira de Cambrils, els de caire més protocolari, es van viure ahir amb el pregó oficial, l'elecció de pubilles i hereus i el reconeixement a entitats i empreses. La sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran va acollir, un any més, tots aquests actes.

Mireia Rovira Fortuny, presentada per Revista Cambrils, pubilla de Cambrils

El primer dels actes va ser l'elecció de les pubilles i hereus. Va ser escollida com a pubilla de Cambrils 2010 Mireia Rovira Fortuny, que havia estat presentada per Revista Cambrils. Com a primera damissel·la d'honor va ser escollida Ivet Gutiérrez Ramon, presentada per la colla gegantera Tota l'Endenga, i com a segona, Marina Torrente Andrés, presentada per Vent d'Estrop - Vogadors de Cambrils.
Per la seva part, l'hereu de Cambrils 2010 és Jordi Sánchez Pujals, presentat per Tota l'Endenga i com a fadrí, Pau Fortuny Llaveria, presentat per la Coral Verge del Camí. En la lectura de l'acta del jurat, es va destacar la bona preparació tant de les 5 candidates a pubilla com dels 2 a hereu que enguany han pres part en la convocatòria.
D'altra banda, Maria Costa Piqué va ser elegida pubilla infantil i Albert Ramírez Costa, l'hereu infantil.

La connexió Lleida - Cambrils

Tot seguit, l'alcalde de Cambrils va fer la presentació del pregoner d'enguany, el paer en Cap de l'Ajuntament de Lleida, Àngel Ros i Domingo, destacant el lligam que manté des de fa uns 30 anys amb el nostre municipi on hi té la seva segona residència.
Àngel Ros va enllaçar Lleida i Cambrils a través d'un recorregut històric on els conflictes bèl·lics ens han esquitxat de manera similar. Així doncs va fer esment a la Guerra dels Segadors, on ha Cambrils vam viure un dels episodis més sagnants, i també a la guerra de Successió i les guerres carlines. Ros també va trobar similituds entre el desenvolupament territorial que ha experimentat Cambrils i Lleida. Els dos nuclis antics, emmurallats, s'han expandit i han modificat les seves façanes, "Cambrils ho ha fet mirant sempre al mar i Lleida al voltant del riu Segre que s'ha integrat a la ciutat amb molts ponts, conductes i canalitzacions". Finalment, el paer en Cap de l'ajuntament lleidatà va convidar als cambrilencs a visitar la capital del Segrià i tastar la seva "excel·lent cuina".

Homenatges i reconeixements

La part final de l'acte d'ahir va ser el dels homenatges i reconeixements. Com a empresa amb més de 50 anys d'antiguitat va rebre l'homenatge Carnisseria Blasco. L'activitat d'aquesta carnisseria, emplaçada al mercat municipal de la vila, queda reflectida en un document municipal de l'any 1957 tot i que ja feia uns anys que existia. Va recollir la placa Antònia Blasco.
Pel que fa a les plaques a les entitats que fan anys, enguany s'ha variat el criteri i en comptes d'homenatjar a les que fan anys acabats en 0 i en 5 només s'ha fet a les acabades en 0, és a dir a les que compleixen anys cada 10 anys. Els homenatjats d'enguany han estat la Fundació Proide pels seus 10 anys, i el col·legi Joan Ardèvol, que en fa 50. També es va fer una menció especial als 25 anys de Ràdio Cambrils.

Comenta aquest article