Informació general

S'inaugura oficialment la segona llar d'infants municipal, La Galereta

Per Berta Ruiz

Un moment de la visita a les instal·lacions de la llar d'infants de La Galereta, el passat dissabte al migdia

Aquest passat dissabte al migdia es va inaugurar de manera oficial la llar d'infants municipal La Galereta, tot i que aquest equipament es va posar en marxa el passat 12 d'abril. L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de al directora dels serveis territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat –Hortènsia Grau–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– i una àmplia representació de regidors del consistori cambrilenc que van poder conèixer els diferents espais de la llar. També hi van assistir un bon nombre de pares i mares dels infants de La Galereta.

Capacitat per a 75 infants de 0 a 3 anys

Aquesta és la segona llar d'infants municipal que es construeix al municipi, després de la posada en marxa l'any 2007 de la llar d'infants municipal Maria Dolors Medina. Des de la seva posada en funcionament, La Galereta compta amb el 100% d'ocupació de totes les seves places, és a dir, 75 nens d'entre els 0 i els 3 anys. L'edifici, situat al carrer de Colom on antigament hi havia el cinema a l'aire lliure, s'estructura en una planta baixa i dues plantes situades a l'entorn d'un pati interior que li dóna molta llum. La llar d'infants disposa de dues aules per a nens i nenes menors d'un any d'edat, tres aules per a nens d'entre 1 i 2 anys i una aula més per a infants de 2 i 3 anys. També té una aula de psicomotricitat, un menjador, una sala polivalent, bugaderia, cuina i diferents espais per al descans dels nadons. Aquest equipament ha comptat amb una inversió de 2,4 milions d'euros. D'altra banda, al soterrani de l'edifici també s'hi estan construint els nous estudis de Ràdio i Televisió de Cambrils.

Satisfer la demanda educativa de 0 a 3 anys

Després de la visita per les instal·lacions va arribar el torn de parlaments. El primer en prendre la paraula va ser el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– el qual va remarcar que l'educació és una de les màximes prioritats de l'equip de govern de l'Ajuntament de Cambrils, amb una especial atenció vers a l'oferta educativa dels 0 als 3 anys. Segons va dir, "la creació de llars d'infants és una demanda històrica. Teníem un dèficit molt important. L'any 2007 vam inaugurar la primera llar d'infants municipal a Cambrils i ara inaugurem la segona. Aquesta llar respon a un model de proximitat, perquè està situada entre el nucli de l'Eixample platja i el Port, amb un gran volum de població. La intenció és que els usuaris s'hagin de desplaçar el mínim i per això volíem una llar que fos urbana, però amb la màxima qualitat, el màxim espai i llum i crec que ho hem aconseguit amb uns espais que donen molta calidesa. Les llars d'infants són molt importants perquè ens ajuden a conciliar la vida laboral i familiar".

Per la seva part, Hortènsia Grau també es va mostrar molt satisfeta de poder inaugurar aquest nou equipament públic que dóna resposta a les necessitats educatives de 0 a 3 anys. Grau va insistir que és molt important invertir en la primera infància i per això "des d'aquest govern s'ha fet una aposta molt important. Educar és una de les nostres prioritats i com més aviat s'iniciï l'educació, millor. Rebre una atenció educativa de primera qualitat des de ben petits és molt important per al desenvolupament dels infants i perquè dóna oportunitats en la conciliació de la vida familiar i laboral".

Finalment, Robert Benaiges va dir que, "és una gran satisfacció tenir un espai públic que dóna resposta a les necessitats de la ciutadania. Cambrils ha crescut molt i també les seves necessitats i les necessitats d'escolarització dels infants de 0 a 3 anys. Per tant, com administració tenim l'obligació de treballar per tal donar-hi resposta".

Comenta aquest article