Informació general

La 3a Fira Marítima de la Costa Daurada obre les seves portes al port cambrilenc

Per Berta Ruiz

Un moment del recorregut inaugural de la Fira Marítima, ahir a la tarda

Ahir a la tarda a la façana marítima del port cambrilenc es va inaugurar oficialment la 3a Fira Marítima de la Costa Daurada, organitzada conjuntament pels ajuntaments de Cambrils i de Salou, i que en el seu torn rotatori de cada any, Cambrils n'és enguany la ciutat amfitriona.

Unir esforços entre Cambrils i Salou

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, l'alcalde de Salou –Pere Granados–, la subdelegada del Govern de l'Estat a Tarragona –Teresa Pallarès–, així com una àmplia representació de regidors d'ambdós consistoris i d'altres entitats relacionades la fira. El tall de la cinta inaugural va fer-se cap a un quart de set de la tarda, i tot seguit, hi va haver un torn de parlaments. El primer en prendre la paraula va ser l'alcalde de Salou –Pere Granados– el qual va destacar que aquesta fira és "el resultat de la voluntat compartida de col·laboració, de la bona entesa i coordinació d'esforços dels ajuntaments de Salou i de Cambrils. Al voltant del mar s'han generat i es generen una gran quantitat d'activitats, tant des de l'àmbit social i cultural com des de l'àmbit turístic, comercial i esportiu, on Salou i Cambrils en són un bon exemple. El nostre espai marítim és un dels nostres principals actius, per tant, aquesta fira és una acció per a buscar nous incentius i atractius que ajudin a desestacionalitzar la temporada i suposa una aposta més pel turisme familiar".

Incentivar l'activitat nàutica

En aquesta mateixa línia, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va remarcar que aquesta fira compleix l'objectiu "d'agermanar en un aspecte més les dues poblacions més importants del nucli central de la Costa Daurada, amb la seva capital turística que és Salou i amb la seva capital gastronòmica que és Cambrils. Aquestes platges han viscut molta història i des d'aquest àmbit hem vist néixer i desenvolupar-se un dels sectors econòmica que més ens caracteritza com és el turisme i l'activitat nàutica i el mar és un element fonamental de la nostra oferta turística. Per tant, hem de potenciar-ho i tirar-ho endavant. Aquest és el tercer any d'aquesta fira que va néixer amb la voluntat d'unir esforços i de ser més eficaços en la promoció de l'activitat nàutica". Finalment, la subdelegada del Govern de l'Estat a Tarragona –Teresa Pallarès– va ser l'encarregada de tancar el torn de parlaments. Pallarès va confessar sentir-se una "enamorada del mar, tot i ser de terra endins", i una habitual visitant de la costa cambrilenca. Tal com va dir, "ens trobem en l'anomenat Mar de la Frau, un mar amb molta història el qual ha anat forjant a la seva gent i el qual ha creat, avui en dia, un producte de primeríssima qualitat turística. El mar és una font de riquesa inesgotable per a la gent d'aquest territori, i n'hem de tenir cura. Per tant, la Fira Marítima és un aparador perfecte que potencia el sector i per altra banda, reflecteix l'esforç de les administracions a l'entorn les activitats nàutiques". Teresa Pallarès també va lloar l'esforç de col·laboració entre les ciutats de Cambrils i Salou i va tancar el seu parlament amb la lectura d'un poema d'una alumna de l'institut La Mar de la Frau de Cambrils.

Gran novetat d'enguany, la Fira del Vaixell d'Ocasió

Després dels parlaments, la comitiva va fer un recorregut pels diferents estands de la fira, la qual s'allarga per tot el passeig del Mollet del Rec. En cada estand van poder saludar i conèixer alguns detalls de les diferents empreses que s'hi exposen. A més, també van poder acostar-se a algun dels vaixells d'ocasió col·locats al llarg del Moll de Ribera.
Cal destacar que la fira d'enguany augmenta el nombre d'empreses participants amb 23 estands i s'incorpora per primera vegada la Fira del Vaixell d’Ocasió com a gran novetat d'altres edicions. Al llarg d'aquest cap de setmana, la III Fira Marítima de la Costa Daurada també acollirà diferents activitats com la tradicional demostració de vela llatina a càrrec de l’Associació l’Arjau vela Llatina al Port de Cambrils, o sortides de llaguts a càrrec de Vent d’Estrop, Vogadors de Cambrils.

Activitats lúdiques i populars

A més, el diumenge 30 de maig, de les 11 a les 12 hores, hi haurà el tast de cuina marinera a l'estand de la Fira Marítima de la Costa Daurada amb la col.laboració de la Confradia de Pescadors de Cambrils. Entre d'altres activitats de la fira, el dissabte a les 20.30 hores es comptarà amb l’actuació musical de Salsa Cubana en directe a càrrec de "Harina con Boniato" i Angá el Indio, rom cremat i tast de cuina marinera. La fira acollirà moltes activitats de les Jornades de Portes Ofertes de l’Estació Nàutica com circuits de caiacs, excursions creuer catamarà, iniciació a la pesca, batejos de submarinisme, de windsurf. Així com activitats pels més menuts: taller de pintura a l’estand del Port de Tarragona, joc de l’oca a l’estand del Club Nàutic de Salou.

Comenta aquest article