Informació general

L'Ajuntament edita la guia 'Carta de Serveis' per conèixer ràpidament tot el que s'ofereix a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

Per Raquel Samaniego

La regidora, Anna Peláez, l'alcalde, Robert Benaiges, i la cap de l'OAC, Sandra Fernàndez

'Carta de Serveis' és un document que té la finalitat d'informar ràpida i còmodament de tots els serveis que es presten a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC). Aquesta guia enumera, a més, tots els estendards de qualitat que el consistori es compromet a donar en el que fa referència a l'atenció ciutadana. Aquesta és la primera de les cartes de serveis que es vol impulsar des de l'Ajuntament, ja que posteriorment arribaran també la de l'Àrea d'Esports, de Formació i Ensenyament o la de la Policia Local. Com deia ahir en la seva presentació l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges: "És un pas més en aquesta gestió còmode i ràpida que és l'e-Cambrils. Representa la posada per escrit d'un dels objectius més importants del mandat, que és fer una administració propera. A més, aquesta guia és una mostra del compromís d'eficiència i qualitat".

La regidora d'Hisenda i Noves Tecnologies, Anna Peláez, apuntava també que en la guia es detallen quins són els compromisos del govern respecte la ciutadania, com pot ser l'agilitat en la gestió —atenent el 80% dels casos abans dels 10 minuts o bé la resposta via e-mail abans de les 48 hores—, també l'eficiència, la millora contínua o la transparència. "Aquesta sèrie de compromisos de l'administració vers la ciutadania han estat comprovats, motiu pel qual, es troba satisfeta i orgullosa del funcionament de l'OAC.

2.000 persones amb IdCat

Actualment, a l'oficina treballen un equip de 15 persones des de maig de 2003. Sandra Fernández és la cap del servei, i ahir indicava que des del desembre de 2008, data de la posada en marxa del IdCat, l'identificador digital per poder fer tràmits des de casa, ja hi ha unes 2.000 persones que el tenen. Assegurava, a més, que cada cop més hi ha usuaris que es dirigeixen a l'OAC "per preguntar quins són els tràmits es poden fer a casa". El proper pas en aquest e-Cambrils serà la finestreta única, és a dir, tramitar qualsevol document necessari independentment de la institució pública a la que pertanyi. 

Comenta aquest article