Informació general

El jutge arxiva definitivament la querella criminal interposada per l'Ajuntament als exprofessors de l'Escola d'Adults

Per Redacció

M. Dolors de la Chica, Josep M. Font, M. Ángeles González i Dolors Solé en la roda de premsa del 8 de novembre del 2007, quan van denunciar les situacions viscudes a l'Escola Municipal d'Adults

La querella criminal que l'Ajuntament de Cambrils va interposar contra els exprofessors de l'Escola Municipal d'Adults, el febrer de 2008, ha estat definitivament arxivada per part del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus "al no existir cap mena d'indici de criminalitat" cap a les persones demandades. Així doncs, després de poc més de dos anys de litigi, en el qual l'Ajuntament ha presentat recurs contra la decisió del jutge, el cas té una sentència definitiva.

Aquesta sentència la van fer pública ahir els quatre exprofessors implicats, M. Dolores de la Chica, M. Ángeles González, Dolors Solé i Josep M. Font. En la nota de premsa, emesa ahir, els exprofessors expliquen que la querella criminal la va interposar l'Ajuntament de Cambrils, "representat per l'alcalde sr. Robert Benaiges; la sra. Hortènsia Grau, actual directora dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya i el sr. Salvador Matas, actual regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de Cambrils".

"Elevat cost a nivell personal i econòmic"

També s'explica a la nota de premsa que la resolució judicial dictada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus diu que les declaracions que el novembre de 2007 van fer els exprofessors de l'Escola Municipal d'Adults "eren un exercici lliure i democràtic del dret constitucional a la llibertat d'expressió". Els exprofessors també diuen, en la nota de premsa, que "durant aquests llargs dos anys des que se'ns va interposar la querella criminal per fer ús del nostre dret constitucional a la llibertat d'expressió hem hagut de viure sensacions d'ansietat tant nosaltres com les nostres famílies, així com assumir individualment una despesa econòmica per fer ús del nostre dret de defensa que, tot plegat, ha suposat un elevat cost tant a nivell personal com econòmic". El comunicat acaba agraint " a totes aquelles persones que ens han recolzat en aquest afer".

Comenta aquest article