Informació general

Un nombrós banc de meduses arriba fins al litoral cambrilenc

Per Berta Ruiz

Rastres de meduses, ahir a la tarda a la platja de la Riera

Les aigües de la costa tarragonina han patit aquesta setmana l'aparició de nombrosos bancs de meduses. Tot i que es tracta d'un fet poc habitual en aquesta època de l'any, perquè l'aigua encara és freda per atraure la presència d'aquests animals, sembla ser que alguna corrent marina les haurà portat fins a la costa.

Des de Turisme de Cambrils es va detectar la presència de meduses a la platja el passat diumenge a última hora de la tarda, i la brigada municipal de neteja de platges va realitzar les tasques de retirada d'aquestes a primera hora del matí del passat dilluns. La platja més afectada va ser la del Cap de Sant Pere, on s'hi van detectar nombrosos bancs de meduses, tot i que moltes d'aquestes arribaven mortes a la sorra de la platja. També es van detectar meduses en d'altres punts del litoral cambrilenc com a la platja del Regueral o a la platja de la Riera, on encara ahir eren visibles.

D'altra banda, des de l'estiu de 2007 es va posar en marxa el Projecte Medusa a càrrec de l'Agència Catalana de l'Aigua. El projecte du a terme accions per donar resposta i conèixer millor el fenomen de la presència de meduses a les platges. Aquest Projecte conté activitats de vigilància i de comunicació, que inclouen àmplia informació sobre les meduses al web de l'ACA i una major participació per part dels ajuntaments costaners i els seus serveis de salvament i socorrisme. L'Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICM–CSIC) també hi col·labora. El proper 1 de juny es presentarà a Barcelona el Projecte Medusa 2010 del qual en forma part l'Ajuntament de Cambrils.

L' escuma que es veu en primer terme són bancs compactes de meduses, en una imatge d'ahir a la tarda a la platja de la Riera

Comenta aquest article