Informació general

CiU estudia emprendre accions legals per unes fotografies de la seva seu que l'alcalde va encarregar a la Policia Local

Per Raquel Samaniego

Al plafó s'indica quin és el sou de l'alcalde i dels regidors, segons el grup municipal de CiU

El grup de Convergència i Unió va denunciar ahir que "algú" de l'equip de govern va enviar a un parell d'agents de la Policia Local a fotografiar la seu del partit, en la que hi ha un plafó en el que constaten diversa "informació pública" com és el sou de l'alcalde, el dels regidors, l'endeutament de l'Ajuntament, l'endeutament de cada ciutadà o altres projectes impulsats per l'actual govern. En aquest aparador, segons indica CiU, l'alcalde cobraria 60.000 euros anuals, els regidors amb dedicació exclusiva, 48.500 euros; els regidors amb dedicació parcial, 36.793; els pressupost ordinari de l'Ajuntament és de quasi 44 milions d'euros; o que la ciutat de Cambrils és la quarta de la província amb més deute públic, sent 1.200 euros el que es deu per cada cambrilenc.

"Les dictadures fa temps que van deixar d'existir, i ara el que hi hauria d'haver és llibertat d'expressió", afirmava la portaveu de CiU, Mercè Dalmau, assegurant que l'equip de govern "fa un ús de la Policia Local que no hauria de ser. És escandalós que facin aquest tipus d'accions". En l'anterior plenari del 27 d'abril, el grup municipal de CiU va fer una pregunta sobre aquest tema que serà contestada el proper dia 1 de juny, dia en què se celebrarà el següent ple. "Segons quina sigui la resposta de l'alcalde, Robert Benaiges, estudiarem emprendre accions legals al respecte", sentenciava Dalmau.

Robert Benaiges: "Vaig ser jo personalment qui va donar l'ordre a la Policia"

L'alcalde va assegurar a Revista Cambrils Diari Digital que va ser "una ordre explícita" seva. Les seves raons responien a un possible procés judicial a causa de la "informació tergiversada" que CiU publicava a la seva seu de partit. "Els agents de la Policia Local són garants de la fe pública, i ells són qui davant d'un jutge poden justificar què passa al municipi, amb els seus informes, reportatges fotogràfics o escrits", deia Benaiges. "Jo vaig enviar expressament als policies per tal que quan el jutge cridi a declarar a qui sigui respecte la informació que hi ha en aquest espai, pugui dir la veritat".

Segons va dir, el plafó no indica quin és el sou que cobren els regidors de l'oposició, i apuntava que els sous dels regidors no són de 4.000 euros com posa a la seu de CiU, sinó que ronden entre els 2.000 i 2.300 euros. Benaiges puntualitzava que CiU havia de "respectar a la veritat de la institució, ja que quan se fan anuncis s'han de fer en funció de la veritat, no de la intencionalitat. I quan se diuen mentides, que poden ser considerades injurioses, perquè hi ha una intencionalitat política de malmetre una imatge, un s'arrisca que després hi hagi una contestació via tribunals". Per últim, emplaçava a Mercè Dalmau a "posar-se les piles", ja que "si alguna vegada pretenia ser alternativa de govern, el paper que ara està fent a l'oposició és molt trist".

Altres informacions que es publiquen a l'aparador de la seu de Convergència i Unió

Comenta aquest article