Informació general

S'instal·la el darrer monòlit dels sis que delimiten els accessos d'entrada al municipi

Per Berta Ruiz

Ahir al matí es col·locava el darrer monòlit, a l'entrada de la Parellada des de la carretera de Montbrió

Ahir al matí, a l'entrada al barri de la Parellada per la carretera de Montbrió, es van realitzar els treballs de col·locació del darrer monòlit de la sèrie de sis que s'han anat instal·lant als principals accessos d'entrada al municipi des de l'any 2005, quan es va col·locar el primer al límit del terme municipal amb Salou a l'alçada del Cap de Sant Pere i que porta per nom "Porta de Llevant".

Aquest darrer monòlit instal·lat a l'entrada de la Parellada porta el nom de "Porta Nord" i segueix la línia dels altres com la "Porta de la Vila" al raval de Gràcia, la "Porta del Mar" situada davant del Club Nàutic de Cambrils, la "Porta de Vilafortuny" a l'entrada del municipi pel vial del Cavet i la "Porta de Ponent", que està situada a passeig de ponent al límit del terme municipal cambrilenc. Segons ha explicat el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient –Joan Mas– amb la instal·lació d'aquest darrer monòlit es completa el projecte que es va iniciar l'any 2005 amb la col·locació de sis monòlits a sis punts d'entrada del municipi. La instal·lació de cada peça, tal com ha comentat Mas, ha anat subjecte a l'acabament d'algunes obres com el passeig marítim de Ponent o l'adequació de l'entrada a Cambrils des de la carretera de Montbrió.

Cada peça –feta de corten d'aparença rovellada– porta un text explicatiu gravat on s'hi pot llegir informació del punt i l'entorn on el monòlit es troba situat, acompanyada d'informació meteorològica i geogràfica de Cambrils. Cadascun dels sis monòlits ha tingut un cost unitari de 16.000 euros.

Comenta aquest article