Societat

Albert Carrasco de l'ONG Suport Tibet: "La situació actual al Tibet és molt complicada, després de 50 anys d'ocupació"

Per Berta Ruiz

Oliver Klein i Albert Carrasco en la xerrada d'ahir al vespre

La sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional va acollir ahir a la tarda una xerrada sobre la situació al Tibet a càrrec d'Albert Carrasco de l'ONG Suport Tibet. Suport Tibet, tal com va comentar Albert Carrasco a Revista Cambrils Diari Digital, "és una associació cultural i de solidaritat que realitza funcions per a donar a conèixer la cultura i la música tibetana. També fem funcions solidàries en diferents temes que afecten el Tibet i aquella zona d'Àsia". Actualment, Suport Tibet es troba immers en un projecte solidari anomenat Children Villages que consisteix en la creació d'unes escoles tibetanes per aquells nens tibetans que es troben en situació d'exili. A banda, segons va afegir Albert Carrasco, des d'aquesta ONG catalana –amb seu a Vilafranca del Penedès– també s'està treballant en l'alliberament d'un presoner que han apadrinat.

Pel que fa a la situació actual del Tibet, Carrasco va manifestar que aquesta "és molt complicada, perquè després de 50 anys d'ocupació xinesa hi ha molts problemes. Al Tibet hi ha molta resistència, tot i que a Occident ens arriba molt poca cosa. Podem dir que la lluita continua, i aquesta és una lluita a llarg termini. Esperem que algun dia es pugui veure un Tibet lliure o si més no, un Tibet més respectat". Després d'una breu presentació sobre l'ONG, ahir a la tarda també es va projectar el documental "Tibet, 50 anys de revolta permanent", en el qual, a través d'un centenar d'instantànies fotogràfiques i la música de grups i cantants tibetans s'explica la lluita d'aquest poble.

Suport Tibet compta amb una pàgina web i també amb un perfil de Facebook, en els quals s'hi pot trobar tota la informació i activitats relacionades amb aquesta associació.

Comenta aquest article