Cultura

Es convoca el primer premi de Poesia, principal novetat dels premis Vila de Cambrils 2010

Per Berta Ruiz

Gemma Massagué, Joan Recasens i Robert Benaiges en la presentació dels premis Vila de Cambrils

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils va presentar ahir en roda de premsa les bases dels propers Premis Vila de Cambrils 2010. L'edició dels premis d'enguany comptarà amb els certàmens de pintura en la seva 30a edició, de fotografia en la seva 24a edició, de narrativa marítima en la seva 3a edició i de poesia, en la seva primera edició i principal novetat dels premis 2010. La presentació d'ahir al matí va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura –Joan Recasens– i la tècnica de l'àrea de Cultura, Gemma Massagué.

El 1r premi de poesia, la principal novetat d'enguany

Tal com es va destacar ahir en la presentació, la principal novetat dels Premis Vila de Cambrils d'enguany és la creació del nou premi de poesia amb l'objectiu de reforçar aquesta vessant literària. Totes les obres que es presentin al 1r Premi de Poesia Vila de Cambrils hauran de tenir una temàtica relacionada amb qualsevol aspecte de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, ja sigui cultural, religiosa o social. Les obres hauran de ser escrites en llengua catalana i la data límit de presentació serà el proper 20 d'agost. El veredicte del jurat es llegirà el dia 7 de setembre en motiu de l'acte d'homenatge a les Camí. El guanyador rebrà 500 euros.

Consolidació dels premis de pintura, fotografia i narrativa marítima

Pel que fa als altres certàmens d'enguany, cal destacar que en l'apartat de pintura s'ha eliminat el tercer premi i s'han redistribuït les quantitats econòmiques entre els altres premis restants. Així doncs, el primer premi de pintura rebrà 3.500 euros, el segon premi rebrà 2.200 i el premi de promoció local rebrà 1.000 euros. El premi de pintura Vila de Cambrils és un certamen totalment consolidat, el qual va comptar amb 104 obres inèdites en l'edició de l'any passat. El termini de presentació de les obres pictòriques serà del 13 de setembre al 13 d'octubre al Punt d'Informació Juvenil de l'Ajuntament.

Per altra banda, el 24è Premi Internacional de Fotografia Vila de Cambrils segueix amb les bases d'altres anys: la temàtica de les obres és lliure i s'hi poden presentar fotògrafs professionals i aficionats. En l'edició dels premis de 2009 s'hi van presentar un total de 588 d'arreu de Catalunya, de l'Estat, d'Europa i fins i tot d'Amèrica del Sud. En aquest premi, el termini per a presentar les obres finalitzarà el dia 22 d'octubre. Com cada any, s'adquiriran un total de 10 obres fotogràfiques amb un premi de 200 euros cadascuna i passaran a formar part de la fototeca local.

Finalment, el Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall que arriba a la seva tercera edició i que cada any compta amb més participació. Les obres han de ser escrites en llengua catalana i han de tenir sempre com a fil conductor la mar. El termini d'admissió de les obres acabarà el dia 17 de setembre. El relat guanyador s'endurà un premi de 3.500 euros.

El veredicte del jurat dels Premis Vila de Cambrils es farà públic el dia 28 de novembre a les 12 hores a la sala de plens de l'Ajuntament.

Comenta aquest article