Esports

Els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils inicien el taller 'Rem Adaptat' per a persones amb risc d'exclusió social

Per Redacció

Participants en el darrer taller 'Rem adaptat' organitzat pels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils

Per segon any consecutiu, membres de l’associació esportiva Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils han iniciat el taller de 'Rem adaptat', una activitat adreçada a persones amb risc d'exclusió social. El passat dissabte 15 de maig van ser 14 integrants del centre del Taller Baix Camp - Punt de Trobada els que van visitar Cambrils, i van poder gaudir d'una jornada de rem com també faran altres persones de diferents associacions de l'entorn. A través de l'activitat de rem, Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils pretenen fer del taller "un punt de trobada per a que els nois i noies puguin relacionar-se entre ells, fer amics, compartir, gaudir i passar una bona estona tot oferint-los-hi alternatives lúdiques. A més, també realitzar activitats normalitzades en la mesura que sigui possible a cadascú, participant en la vida social i cultural de la ciutat i aprofitant els recursos que se'ls ofereix per tal de possibilitar la integració social dels membres del taller".

Diversos dels avantatges d'aquesta educació en el lleure, segons indiquen els vogadors cambrilencs, són: potenciar l'autoconcepte afavorint la capacitat de decidir per sí mateixos; aconseguir una màxima i necessària autonomia dins i fora del seu entorn; desenvolupar la capacitat organitzativa; afavorir el treball en equip; establir una relació de respecte i afecte entre els participants; aprendre a participar en activitats diferents; reforçar i adquirir hàbits d'ordre, conductes, etc.; i millorar la seva sociabilitat i adquirir tot un seguit d’actituds cooperatives que els permeti gaudir de la vida en grup.

També altres associacions

El centre del Taller Baix Camp - Punt de Trobada té previst fer quatre jornades formatives més durant aquest any. També ho farà l’associació de familiars de malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles; i el Club social el Porxo iniciarà properament les jornades de Rem Adaptat, com una continuïtat de l’any 2009. Els professionals que han dut a terme aquesta activitat han estat: Josep Lluís Fosch Gavaldà, president del Club; Leandre Garcia, vicepresident; Pat Perpinyà, monitora de rem; i Pilar Pallarès, Rosa Just i Ester Molas, que són sòcies i col·laboradores del club.

Un moment de la sortida al mar que van fer els membres del Taller Baix Camp - Punt de Trobada

Comenta aquest article