Informació general

Maria Badia, eurodiputada socialista: "La retallada econòmica s'ha aplaudit a Europa perquè era la medicina necessària"

Per Raquel Samaniego

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, amb l'eurodiputada socialista, Maria Badia

La diputada al Parlament Europeu i vicepresidenta del grup dels socialistes europeus, Maria Badia, va ser el passat divendres 21 de maig a Cambrils per fer una xerrada col·loqui sobre la presidència espanyola de torn a la Unió Europea. Aquesta trobada es va realitzar a la Sala d'Actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils, a les 19 hores, i va ser seguida per una bona representació socialista del municipi.

Maria Badia va assegurar que la presidència espanyola de la Unió Europea va començar "molt ambiciosa, amb moltes ganes i amb una creença molt profunda de que cal anar a Europa a resoldre problemes". Tot i així, manifestava que està sent "enormement difícil" per dues qüestions: per la crisi i pel Tractat de Lisboa. En primer lloc, "la crisi la té tothom al cap i ens porta a tots els països de bòlit. Dóna la sensació que la situació econòmica tapi tot allò que també s'està fent a la presidència, com poden ser les polítiques d'interior i justícia, d'immigració o socials". Per altra banda, en aquesta presidència s'estrenava el Tractat de Lisboa, "en el que s'han de fer alguns canvis institucionals".

Maria Badia: "La retallada s'ha aplaudit des d'Europa"

Segons va dir l'eurodiputada, la crisi econòmica és "un problema greu, la gran preocupació de tothom. Hem de veure com anirà el creixement després de la retallada que ha hagut de portar endavant el Govern d'Espanya, i hem de veure com combatrem l'atur, entre d'altres coses. Però tot això des d'Europa s'ha aplaudit perquè era el que estaven esperant que féssim. Era la medicina necessària que havíem d'assolir, perquè això ja s'ha fet en altres països tot i que a ningú li agrada fer-ho ni patir-ho".

Comenta aquest article