Informació general

S'obren els nous carrers als terrenys de les antigues instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Per Berta Ruiz

Aspecte d'aquesta nova zona

Ahir al matí es van inaugurar els nous carrers que s'han urbanitzat al solar que ocupava l'antiga Cooperativa Agrícola. Aquesta nova zona està delimitada pels carrers de Foix, el carrer de l'Oli, l'avinguda del Baix Camp i el passeig La Salle. En aquest espai s'hi ha construït un edifici d'habitatges, de propietat privada, i un aparcament soterrat de tres plantes amb una capacitat total per a 331 vehicles i 37 motos. La construcció de l'edifici ha anat a càrrec de l'empresa Promocions Moraza que forma part del Grup F&G. A la part posterior de l'edifici s'hi ha construït una rotonda i una plaça, la qual porta el nom de l'arquitecte modernista Bernandí Martorell, deixeble d'Antoni Gaudí i responsable de la construcció del celler cooperatiu cambrilenc. En aquest espai s'hi ha ubicat una àmplia zona verda, un parc amb una zona de jocs infantils i també s'hi han instal·lat diferents objectes relacionats amb l'elaboració de l'oli, que han estat donats pels germans Anton i Elvira Maria Cañellas. En concret es tracta d'un molí i d'una premsa d'oli que, des de l'any 1998 es trobaven exposats al Museu Agrícola de Cambrils.

Aparcament soterrat de tres plantes, una de titularitat municipal

L'acte d'obertura d'aquests nous carrers va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el president del Grup F&G –Fernando González–, el director gerent del Grup F&G –José Ramón Melón–, així com una àmplia representació del consistori cambrilenc, amb regidors i tècnics de l'Ajuntament. Alguns veïns de la zona també van voler conèixer de primera mà l'aspecte d'aquest nou espai. Sobre l'obertura d'aquest nou espai, Robert Benaiges va comentar que "aquesta és una obra d'iniciativa privada que s'ubica en un espai històric per a Cambrils, on estava situat l'antic Sindicat. Aquest nou espai tindrà una centralitat molt important perquè està al bell mig entre el nucli del Barri Antic i el passeig de la Salle, en comunicació directa amb la zona de l'Eixample". En les seves paraules, l'alcalde va voler agrair la col·laboració de l'empresa F&G per la seva "voluntat d'entesa i per la construcció d'espais ciutadans d'ús comú. S'ha construït l'edifici de Les Torres de Cambrils amb les seves dues torres més emblemàtiques, com són la Torre del Port i la Torre de l'Ermita i també hi han ubicat unes grans galeries comercials al servei de la ciutat". A banda, amb aquest nou espai, segons va explicar Benaiges també es resol bona part del problema de la manca d'aparcament en aquesta zona del municipi. De fet, de les tres plantes d'aparcament soterrat que s'hi han construït, la planta segona és de propietat municipal i compta amb una capacitat per a 125 vehicles i 21 motos. Aquest nou aparcament municipal serà gestionat per l'empresa municipal Aparcam. La primera i la tercera planta són de titularitat privada i compten amb una capacitat per a 84 vehicles i 4 motos i 122 vehicles i 12 motos, respectivament.

Noves galeries comercials

A la planta baixa de l'edifici també s'hi han ubicat unes galeries comercials que compten amb un total de 16 locals comercials, que permetran la implantació de nous negocis.

Finalment, Benaiges també va recordar que l'edifici de La Salle de la Fundació Vidal i Barraquer "també ha de partir una certa transformació des del punt de vista de facilitar l'accés dels pares que porten els seus fills a l'escola. Aquest nou espai permetrà que l'accés sigui diferent. Per tant, hem de parlar amb els responsables de la fundació i possibilitar l'obertura d'algun tipus d'entrada en aquest nou carrer que permeti alliberar el passeig dels problemes d'aparcament".

Comenta aquest article