Informació general

El Sindicat de Periodistes de Catalunya condemna l'actitud "vexant" de CiU cap el personal de TV Cambrils

Per Redacció

Butlletí de CiU Parlem-ne amb l'article que ha provocat la polèmica

El Sindicat de Periodistes de Catalunya s'ha posicionat en la polèmica suscitada arran de l'article sobre TV Cambrils publicat en el butlletí de CiU Parlem-ne. En un comunicat emès ahir al migdia, la demarcació de Tarragona d'aquest sindicat ha denunciat i condemnat "les pressions polítiques i l'actitud vexant de CiU/Cambrils envers el personal de la Televisió de Cambrils-TD Camp". El Sindicat de Periodistes considera inadmissible que "un partit polític vulgui interferir i condicionar la línia editorial i la tasca periodística. S'admeten crítiques (constructives) a la línia editorial però es rebutja que el poder polític, amb ànsia de protagonisme, ofengui, en aquest cas, els treballadors de la Televisió de Cambrils TD Camp i que posi en evidència la seva professionalitat."

"Discurs demagògic de CiU"

D'altra banda el Sindicat de Periodistes de Catalunya considera "perillós i preocupant el discurs demagògic de CiU/Cambrils a l'acusar els periodistes de la televisió local de censura i de manca de pluralitat informativa" i afegeix que "CiU no és, segurament, el millor exemple de pluralisme ni la més adequada per donar lliçons als professionals de la comunicació".
El comunicat continua dient que la pugna política no hauria d'utilitzar els periodistes com a argument polític ja que ells actuen com a missatgers i "lamenta que CiU es mofi dels redactors i els acusi d'estar obligats a obeir les directrius polítiques amb una clara intenció de desprestigiar el personal i el mitjà de comunicació amb objectius exclusivament polítics".

Finalment, el Sindicat de Periodistes de Catalunya qualifica de "mal gust i de groller emplaçar a la ciutadania a participar d'un concurs de retentiva televisiva suggerint que existeix censura contra els regidors convergents al consistori cambrilenc i que en aquell mitjà es viola, sistemàticament, les normes ètiques i deontològiques de la professió. El Sindicat de Periodistes de Catalunya demana responsabilitat i coherència al grup municipal de CiU/Cambrils i que sigui capaç de distingir la direcció del cos redaccional".

Comenta aquest article