Esports

Eufòria i celebració blaugrana pel títol de Lliga

Per Berta Ruiz

La plaça d'Aragó va tornar a convertir-se en el centre neuràlgic de la celebració culer

La consecució del títol de Lliga per part del FC Barcelona va desfermar ahir l'eufòria de l'afició blaugrana cambrilenca. La plaça d'Aragó va tornar a convertir-se, un cop més, en el centre neuràlgic de la celebració culer. Poc després de les nou del vespre, un cop finalitzat el partit entre el Barça i el Valladolid, el qual va saldar-se amb un contundent resultat de 4 a 0, la plaça va començar a omplir-se de centenars d'aficionats blaugrana, banderes i cotxes que feien sonar les seves botzines.

Com en d'altres celebracions barcelonistes, l'afició no va parar de cantar i ballar al so dels timbals d'alguns aficionats, encetar ampolles de cava tot brindant per la victòria i llençar alguns petards i torxes de color grana. Com en d'altres ocasions, també es van poder veure algunes escenes de brandament de cotxes, tot i que en aquesta ocasió, van ser pocs els vehicles que van rodejar la plaça d'Aragó, ja que la Policia Local de Cambrils va tallar els accessos a la Rambla de Jaume I poc després de les nou del vespre.

La festa de celebració va allargar-se durant bona part del vespre i la nit d'ahir diumenge. Aquesta és la segona Lliga de l'era Guardiola i el setè títol que la parròquia culer pot celebrar en aquestes dues darreres temporades.

La seu de la Penya Barça plena a vessar

Un altre els punts barcelonistes que més intensament va viure la victòria del Barça va ser la seu de la Penya Barça Cambrils, situada al carrer de València.
Més d'una hora abans d'iniciar-se el partit, els aficionats culers ja feien cua al carrer per agafar lloc per a veure el partit i quan faltava més de mitja hora per iniciar-se l'encontre, la seu de la Penya ja estava plena a vessar i amb un gran ambient. Els primers minuts del partit es van viure amb força nerviosisme i incertesa, després d'un parell d'ensurts per part del Valladolid. Tot i això, el primer esclat d'alegria va arribar quan el Màlaga s'avançava en el marcador davant del Reial Madrid. En aquell moment, el títol pel Barça estava a tocar. Després, van anar caient els gols del Barça, un total de quatre, i l'eufòria es va anar desfermar a la seu blaugrana. Al final del partit, la junta de la Penya va repartir cava entre tots els assistents i els culers van poder celebrar el nou títol aconseguit.

Comenta aquest article