Cultura

El taller "Toquem els romans" dóna a conèixer com era la vida quotidiana a la Vil·la romana de la Llosa

Per Berta Ruiz

Un moment de la visita a la vil·la romana de la Llosa, un acte emmarcat en les jornades de portes obertes del Dia Internacional dels Museus

Els diferents espais museitzats de Cambrils van viure aquest cap de setmana una jornada de portes obertes, en el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, organitzat pel Museu d'Història de Cambrils. La Vil·la romana de la Llosa va ser un dels espais que va viure més intensament aquestes dues jornades amb la posada en marxa de la seva nova proposta educativa escolar i familiar "Toquem els romans" i la participació i afluència de molts visitants.

Conèixer la Vil·la romana de la Llosa

El públic que va assistir als diferents tallers realitzats al llarg de dissabte i de diumenge van poder conèixer de més a prop la Vil·la romana de la Llosa a través de la utilització d'unes maquetes –confeccionades per l'empresa Clarmont– que permeten visualitzar, tocar i muntar les estructures del jaciment, des de com estava en la seva època de màxim esplendor fins a l'estat actual de les restes arqueològiques. Els tallers van anar acompanyats de diferents explicacions sobre la cronologia de l'època i alguns detalls de l'activitat quotidiana de les persones d'aquella època. Aquestes dinàmiques van estar supervisades per l'empresa Àuriga

A banda, també es va comptar amb l'activa col·laboració dels veïns de l'Associació de veïns del barri de la Llosa, alguns dels quals van vestir-se amb la indumentària de l'època i van recrear algunes escenes quotidianes pròpies de la vil·la del segle II d.C. Aquestes escenes van situar-se en diferents punts de les restes de la vil·la i els visitants van poder conèixer alguns detalls del dia a dia d'aquells romans. Per exemple, es van explicar els poders i influències que tenia l'amo de la casa –el dominus– així com la seva indumentària i el tracte que rebia per part dels seus servents; es van poder conèixer alguns dels jocs als quals jugaven els més petits de la casa o les atencions que rebia la mestressa de la vil·la per part de les seves serventes: com era pentinada, perfumada i cuidada.

Més activitats

En el marc del programa entorn el Dia Internacional dels Museus, demà dimarts a les 19 hores a la plaça d'Espanya seguiran les activitats amb l'itinerari Memòria de la pau. El proper dissabte 22 de maig es repetirà el taller "Toquem els romans", dins dels actes del festival Tarraco Viva. En aquest cas, s'haurà de recollir la invitació gratuïta al Patronat de Turisme.

Comenta aquest article