Informació general

El PP critica l'expansió de cartells propagandístics de les obres del govern central arreu de Cambrils

Per Raquel Samaniego

Cartells propagandístics instal·lats darrera de l'Ajuntament de Cambrils

El grup municipal del PP de Cambrils va voler manifestar ahir públicament la seva indignació per la col·locació d'uns 25 cartells propagandístics del PSC - PSOE referents a les obres municipals procedents dels Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Arreu de tot Cambrils s'han instal·lat les darreres setmanes uns cartells de 4 metres d'alçada per 3 d'ample que indiquen l'obra que està subvencionant el govern central. Aquests projectes, 28 en total, consisteixen en la substitució de llumeneres i làmpades d'alguns barris, com l'Eixample Platja, Nou Cambrils, el Molí de la Torre, Horta de Santa Maria, o a les urbanitzacions de Jardins de Vilafortuny i Tàrraco.També es millorarà el marge dret de la riera de Riudoms a l'alçada de la urbanització Molí de la Torre, i el projecte de construcció d'un carril bici a l'avinguda de la Diputació, entre el Club Nàutic i el carril bici ja existent al passeig Marítim del Cavet. Aquest últim projecte es troba actualment en obres, amb un pressupost que arriba quasi als 400.000 euros. En total, el consistori rebrà un total de 2,8 milions d'euros a repartir en diferents infraestructures, així com mig milió d'euros més per destinar-los a programes de serveis socials. Tots aquestes iniciatives van sorgir com una mesura de fomentar l'ocupació laboral i baixar les taxes de l'atur arreu del país.

"És vergonyosa la política de propaganda que han impulsat. El resultat del primer pla de l'any passat s'ha mostrat decebedor, ja que les dades que ens queden un any més tard son una taxa d’atur del 20%, que recordem son 4.600.000 aturats a Espanya, dels que uns 600.000 son catalans i més de 2.200 cambrilencs. El primer fons FEIL es va destinar a l’Ateneu, amb un cost de 4,5 milions d’euros. Aquesta actuació va comportar un cartell que es va ubicar al voltant de la construcció. La nostra sorpresa es que en aquesta segona tongada, les actuacions o projectes d’inversió s’han augmentat fins a 28, dividint el treball per fases que s’han de promocionar amb un cartell per decret. Si tenim en conte que cada cartell te un cost de 1.660 euros, podem parlar d’una campanya de promoció que ens costa uns 50.000 euros, uns 8 milions de pessetes. Només amb aquest cost es podia haver finançat algun dels projectes en la seva integritat o fins i tot haver fet un altre projecte", explicava la regidora popular Carme Cros. "També hem de considerar l’impacte visual d’aquests cartells, que s’han col·locat estratègicament per tots els sectors del municipi, per tal de que a ningú se li escapi aquesta propaganda. Això es pot veure especialment al voltant de l’Ajuntament, on tenim com a mínim 4 cartells", apuntava. Per mostrar de manera més directa aquesta expansió de cartells, el PP ha editat un vídeo explicatiu a la seva web municipal: www.ppcambrils.org

Les mesures de reducció de Zapatero i la nova campanya policial

El Partit Popular va fer ahir diverses al·lusions a les noves mesures de reducció de la despesa del president de l'Estat, José Luís Rodríguez Zapatero, com pot ser la retallada del 5% del sou dels funcionaris. "Trobem especialment greu que en aquest context econòmic de crisis, que hauria d’obligar a l'austeritat, es jugui de forma tan clara amb els diners de tots. Ja li han hagut de recordar al President Zapatero des de fora amb una trucada, potser també caldria que algú truqués també al senyor Benaiges per tal de explicar-li", deia la regidora de l'oposició.

Per la seva banda, el regidor Francesc Garriga va voler incidir en la nova campanya de promoció de la Policia Local de Cambrils, impulsada per la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. "La Policia es troba ubicada en unes instal·lacions dissenyades en principi per a albergar a uns 30 o 35 agents, en un espai al soterrani de l'edifici consistorial. En l'actualitat, i amb els reforços d'estiu, la quantitat rondarà el centenar de persones que hi treballaran. La crítica dels populars en aquest sentit és que tots els grups polítics incloïen en les seves promeses electorals la construcció d'una nova caserna per a la Policia, però "per davant d'aquest projecte tan necessari han passat altres com l'edifici destinat a ser dipòsit de vehicles i seu d'APARCAM, valorat en uns 1,4 milions d'euros; l'Ateneu Juvenil, valorat en 4,5 milions; o fins i tot el carril bici de l'avinguda de la Diputació, valorat en 400.000".

La seva proposta: convertir la Sala Àgora

Per fer front a les necessitats d'espai de la Policia, els populars han fet una proposta en ferm a l'equip de govern local: reubicar l'atenció al públic al ciutadà de la Policia Local a l'espai que actualment ocupa la Sala Àgora, a la planta baixa de l'Ajuntament. "Seria la solució òptima mentre es construeixi la nova comissaria, ja que els ciutadans de Cambrils mereixen ser atesos en unes instal·lacions adients i, els agents policials, per la seva banda, també han de treballar en unes condicions dignes, cosa que actualment no succeïx.

Francesc Garriga, Carme Cros i David Chatelain, ahir durant la roda de premsa

Comenta aquest article