Societat

S'engega una nova programació de l'Escola de Pares i Mares amb tallers per conèixer diverses estratègies educatives

Per Raquel Samaniego

El tècnic d'Educació, Gerard Nogués, i el regidor Salvador Matas, ahir durant la presentació

A partir de finals de maig s'engega una nova programació de l'Escola de Pares i Mares de Cambrils, que són tallers o grups de diàlegs adreçats a tots aquells que vulguin conèixer altres estratègies educatives pels seus fills o bé per saber com donar el suport necessari en diversos casos. Tal com ahir assegurava el regidor d'Educació, Salvador Matas, "és més probable que durant l'estiu els pares tinguin més temps i menys pressió per solucionar problemes que durant el curs han sorgit amb l'educació dels fills. Per això hem programat aquests grups de diàleg durant la primavera per donar totes les pistes de com poder afrontar l'estiu i el curs que ve".

Seran sempre tres sessions d'hora i mitja, amb el suport d'un professional socioeducatiu. El primer taller serà el 21 i 25 de maig i 1 de juny, i anirà sobre 'Acceptació de la diferència i la discapacitat', destinat per a pares i mares d'alumnes en educació infantil i primària. Posteriorment, el 8, 15 i 22 de juny serà el torn del mateix taller però per alumnes d'educació secundària. El 24 de maig hi haurà grup de diàleg dels 'Hàbits alimentaris saludables'; el 9, 16 i 23 de juny, 'Reagrupament familiars en edats difícils', i ja per últim, també al juny, 'La responsabilitat familiar en els deures i l'escolarització dels fills'. Aquestes activitats compten amb la col·laboració i el suport de la regidoria de Polítiques Socials i Salut. Per assistir als grups s'han d'inscriure prèviament a la secretaria tècnica del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), al carrer de Colom, o bé enviant un correu electrònic a gnogues@cambrils.org.

Actualitat del Projecte Educatiu de Ciutat

Les activitats que s'emmarquen en el PEC són moltes, totes elles sorgides de les idees de diferents docents o pares que participen en les sessions anuals. Aquest curs es va posar en marxa l'iniciativa d'hàbits alimentaris saludables, amb activitats com la de portar una fruita al pati cada dijous. Ara s'engega la segona tongada d'activitats, que s'adreçaran als alumnes de 4rt de primària, amb l'objectiu de valorar si en aquests mesos hi ha hagut canvis en els seus hàbits, així com també seguir insistint en els principis bàsics d'un esmorzar saludable i d'una dieta equilibrada. En aquest taller es repartirà un mesurador de creixement amb consells alimentaris per prevenir l'obesitat. S'iniciarà el proper dilluns a la Bòbila i durant el trimestre aniran a totes les escoles de primària. Són uns 300 nens i nenes els que cada any reben aquests dos tallers d'esmorzars saludables.

Itinerari Memòria de la Pau per a escolars

Aquesta iniciativa ha estat un èxit ja que tots els alumnes de 5è de primària i 3r d'ESO han passat per diferents racons del Barri Antic i han conegut la seva història. Hi han passat gairebé 600 alumnes, també de l'Escola Taller i de l'Escola d'Adults. Aquest és un recurs, però, "que ha de ser per tota la ciutat, no només per l'alumnat", explicava Matas, referint-se a què ha de ser un itinerari que pugui fer qualsevol ciutadà o visitant. Per fer aquesta activitat, s'ha rebut una subvenció de 1.000 euros per part de la Fundació Jaume Bofill, en reconeixement a la iniciativa de que els alumnes de 3r d'ESO es converteixin en els professors dels de 5è.

El passat curs, a més, també es va engegar un programa de formació adreçat als docents per tal de donar eines de convivència en matèria d'educació emocional i gestió de conflictes. L'any passat hi van assistir 53 docents, i enguany hi van 47. Aquesta formació continuarà els propers anys, tot i que canviant la matèria.

Comenta aquest article