Informació general

La Policia Local de Cambrils activa el número de telèfon 092 per a casos d'emergències

Per Raquel Samaniego

Agents de la Policia Local atenent una emergència dins el casc urbà de Cambrils, a finals d'aquest passat mes d'abril
Agents de la Policia Local atenent una emergència dins el casc urbà de Cambrils, a finals d'aquest passat mes d'abril | Lluís Rovira i Barenys

Agents de la Policia Local atenent una emergència dins el casc urbà de Cambrils, a finals d'aquest passat mes d'abril


La Policia Local de Cambrils ha activat el número de telèfon 092 per què els ciutadans tinguin contacte directe amb aquest cos de seguretat en casos d'emergència, com poden ser accidents, incendis, necessitat d'assistència sanitària urgent, agressions, robatoris, catàstrofes, etc. La posada en marxa d'aquest servei telefònic suposa una aposta per a la modernització i un compromís de millora en la qualitat de l'atenció que s'ofereix al ciutadà, segons va indicar ahir l'alcalde, Robert Benaiges, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Laura Forcadell, durant la presentació de la nova campanya policial 'Compromesos amb Tu'. Aquesta iniciativa per apropar la feina de la policia al ciutadà incorpora diverses accions, entre les quals es troba aquest nou servei telefònic.

Aquest telèfon centralitzarà totes les trucades d'urgència, proporciona un accés directe i facilita la comunicació amb la Policia Local durant les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. És un número gratuït, tot i que l'inspector de la Policia, Josep Francesc Martínez, apuntava que aquest servei no reemplaça el telèfon habitual del cos policial, que és el 977 79 45 66. Les trucades rebudes al 092 seran enregistrades per la seguretat del ciutadà, tot i que s'ha de tenir en compte que si es truca des de fora de Cambrils, els agafarà el telèfon la policia local del municipi en el que es trobi o el número general d'emergències, el 112.

Diferents accions de proximitat

La campanya, que es va iniciar ahir, 11 de maig, i s'allargarà fins el proper dia 23, vol incidir en el 'compromís' de millora cada dia de la qualitat del servei policial. Per anunciar-ho, han instal·lat banderoles amb el l'eslògan 'Compromesos amb Tu'. A més, per tercer any consecutiu es posa en marxa la campanya d’informació als comerciants amb l’objectiu que aquest sector, l'hoteler i el de restauració disposin de la informació bàsica sobre les condicions de seguretat i autoprotecció per tal de prevenir i detectar conductes delictives. La duran a terme els agents de proximitat visitant els establiments, tot atenent els dubtes i suggeriments.

Per tal de facilitar el contacte i millorar l’atenció als ciutadans i les entitats amb les diferents unitats adscrites a la Policia Local de Cambrils, s’han habilitat unes noves d’adreces de correu electrònic específiques per tal que els suggeriments, informacions i peticions siguin ateses d’una manera més concreta pels responsables de cada unitat. Les adreces són: agentsescolars@cambrils.org, policiaproximitat@cambrils.org, policiaverda@cambrils.org, policiaturistica@cambrils.org, policiamobilitat@cambrils.org, policiaupac@cambrils.org i policiasala@cambrils.org.

Pedalada popular

Amb l'objectiu de donar a conèixer el terme rural cambrilenc, el proper diumenge 23 de maig es farà una pedalada popular arreu de diferents finques agrícoles, amb la col·laboració de la Cooperativa, que ajudarà a confeccionar la ruta. Altres anys les pedalades han tingut altres objectius, com per exemple apropar-se a la flora i la fauna cambrilenca.

Servei de Sala i atenció telefònica

Durant aquesta campanya es vol donar a conèixer el funcionament del Servei de Sala, que és on es gestiona i coordina el tractament de la informació de totes les operacions de les unitats adscrites a la Policia Local i efectua l'atenció telefònica al ciutadà. Els agents de sala han de donar una resposta correcta, unitària, personalitzada i de qualitat, ja que tenen la missió de resoldre les seves demandes d’informació, atendre les queixes, problemes, dubtes o suggeriments. En nombroses ocasions, són el primer punt de contacte amb l’Ajuntament, redirigint les seves peticions a d’altres departaments o administracions i derivant-les a aquells que siguin de la seva competència o disposin dels instruments per sol·lucionar les demandes plantejades. Tots els col·lectius que vulguin podran anar a visitar el Servei de Sala concertant primer dia i hora.

 


El cap de la Policia, Josep Francesc Martínez, la regidora Laura Forcadell, i l'alcalde Robert Benaiges, ahir durant la presentació de la nova campanya policial

 

Comenta aquest article