Informació general

La UCF presenta en públic la nova estructura esportiva per a la temporada 2010-2011

Per Berta Ruiz

Albert Franch, Joan Canaldas, Franc Artiga, Eduard Martí, Ramon Solà i Joan Oriol en la reunió celebrada ahir al vespre al cinema Rambla

La junta directiva de la UCF Cambrils-Oleastrum va convocar ahir a la nit al Cinema Rambla una reunió informativa adreçada als pares i mares dels jugadors del futbol base del club. Aquesta trobada va servir per a fer balanç a nivell esportiu i econòmic d'aquesta primera temporada de la UCF, per a detallar la nova estructura esportiva per a la temporada 2010-2011 del club i per a explicar la remodelació de la competició del futbol base, donats els canvis aprovats recentment per la Federació Catalana de Futbol.

Balanç esportiu molt positiu

En primer lloc, el president de la UCF Cambrils –Eduard Martí– va ser l'encarregat de fer un balanç a nivell esportiu. En aquesta primera temporada, els resultats dels 25 equips de la UCF han estat força positius, amb l'assoliment de l'ascens per part del juvenil A i el més que possible ascens del juvenil B. A banda, la resta d'equips han quallar una satisfactòria temporada. Segons va comentar Martí, "estem molt satisfets de la temporada esportiva dels nostres equips. Avui en dia seríem la tercera escola de futbol base de la demarcació de Tarragona".
De cara a preparar la propera temporada, Martí va explicar que abans s'acabi aquesta, s'obriran les preinscripcions per començar a muntar, seleccionar i a configurar les noves plantilles. En aquest punt, el president de la UCF va assenyalar que, "volem començar a treballar amb els equips abans que s'acabi la temporada i volem donar preferència als jugadors de casa. Per això, a través de les preinscripcions començarem a muntar les plantilles. A l'inici de la temporada sempre hi ha jugadors que s'apunten després i per això volem que tinguin preferència els jugadors que ja tenim ara". Pel que fa al pressupost del club, Martí va detallar que es compta amb un pressupost total de 185.000 euros, 140.000 euros dels quals van destinats al futbol base i la resta, 45.000 euros, són per a l'equip amateur. Per altra banda, Eduard Martí també va explicar a grans trets l'estructura organitzativa del club, és a dir, l'organigrama de la junta directiva i el nombre de socis amb els quals compta actualment la Unió. En aquest punt, tal com va dir, hi ha quatre tipus de socis: els numeraris (general) dels quals n'hi ha 75, els socis aspirants (jugadors) dels quals n'hi ha 350, els socis d'honor dels quals no n'hi ha cap i la categoria de soci familiar, que correspon a les famílies dels 350 jugadors. En aquest apartat, el president va aprofitar per demanar als pares i mares que col·laborin amb el club, ja que la junta necessita més gent que hi col·labori.

Canvis en l'estructura esportiva: es crea la figura de preparador físico-tècnic

Fran Artiga, coordinador esportiu del club, va ser l'encarregat d'explicar els diferents canvis en l'estructura esportiva del club de cara a la propera temporada per tal de "millorar el dia a dia i resoldre els problemes i mancances que s'hagin pogut produir enguany". Així doncs, esportivament el club es dividirà en dos grans blocs: per un costat el futbol-7 –futbol base, prebenjamins i benjamins– i per altra banda el futbol-11, és a dir, els equips en categoria infantil, cadet, juvenil i el primer equip del club. Es comptarà amb dos coordinadors: un que es farà càrrec dels equips de futbol-7 i l'altre que portarà tots els equips de futbol-11. D'aquesta manera es passarà de tenir cinc coordinadors a tenir-ne dos. Això segons Artiga, "servirà per unificar dins del club i millorar el dia a dia del treball amb els nens". Seguint amb els canvis, Artiga va anunciar que es crea un nova figura: el preparador físico-tècnic. Aquests preparadors seran tres llicenciats en INEFC, els quals "portaran la metodologia de treball conjunt. Planificaran la temporada de cada equip, marcaran les sessions d'entrenament i marcaran una metodologia de treball per a tots els equips, és a dir, que no hi hagi grans diferències entre els entrenaments dels diferents equips". Un preparador es farà càrrec dels equips de futbol-7, un altre portarà els equips infantils i cadet i l'altre portarà els equips juvenils i amateur.

Un altre dels canvis de la temporada d'enguany serà pels equips de P-5 i prebenjamins, donats els canvis aprovats per la Federació Catalana de Futbol. Segons va comentar Artiga, "hi haurà lliga, però no hi haurà puntuació. Ens agrada que els nens competeixin, perquè això els ajuda a progressar i a millor. Per això, muntarem una lliga local de futbol-7 que es disputarà els dissabtes al matí a l'estadi municipal. Convidarem les escoles de Cambrils i algunes escoles de la comarca que hi vulguin participar".

Reestructuració del futbol base per a la propera temporada

Un altre punts de l'ordre del dia va tractar la reestructuració del futbol base per a la propera temporada. Tal com va comentar Eduard Martí, la Federació Catalana de Futbol va aprovar en assemblea el passat 24 d'abril, una reestructuració del futbol base. Els principals canvis afectaran els alevins que passaran a jugar futbol-7 i no futbol-11 com fins ara, i es refaran els grups per proximitat geogràfica. També es canviaran les normes sobre els canvis i la participació dels jugadors en els partits de les categories d'escoleta perquè tots els jugadors puguin jugar un mínim de minuts. També es farà una nova separació dels grups per evitar desplaçaments llargs enquadrant els equips per proximitat.

Martí també va comentar que en les categories prebenjamí, benjamí, aleví i infantil els partits es dividiran en quatre períodes en comptes de dues parts de joc com fins ara i també hi haurà alguns variacions en els partits. A banda, des d'aleví i les categories inferiors s'eliminen les categories a nivell nacional, és a dir, se suprimeix la divisió d'honor i la preferent.

Properes activitats esportives de la UCF

En la reunió d'ahir també es van avançar les activitats que la UCF prepara per aquest estiu. Del 5 al 30 de juliol tindrà lloc el primer campus intern de futbol; del 23 al 28 de juny es farà un campus de tecnificació de porters; els dies 26 i 27 de juny tindrà lloc el II Torneig 24 hores de futbol-7 i els caps de setmana del 10 i 11 de juliol i del 17 i 18 de juliol s'organitzarà un torneig de futbol platja.

Comenta aquest article