Esports

98 arquers d'arreu de l'Estat van participar en el campionat d'Espanya de tir amb arc disputat aquest passat cap de setmana

Per Berta Ruiz

Un total de 98 arquers d'arreu d'Espanya van participar en el campionat organitzat a Cambrils

El passat cap de setmana, tant dissabte a la tarda com diumenge al matí, la pista municipal d'atletisme va ser l'escenari del Campionat d'Espanya de tir amb arc tradicional i nu, organitzat pel Club d'Arquers Cambrils. Aquest va ser el IXè Campionat d'Espanya d'Arc Tradicional, el VIIè Campionat d'Espanya d'arc nu i la quarta edició que Cambrils n'és el club organitzador.

98 arquers d'arreu de l'Estat

La competició va aplegar un total de 98 arquers, tant homes com dones provinents d'arreu de les comunitats autònomes de l'Estat. De fet, van arribar esportistes pertanyents a totes les seleccions de tir amb arc: la selecció catalana, la madrilenya, la canària, l'andalusa, la basca i així fins a completar representants de totes les comunitats. Pel que fa a les categories, hi va haver competició en la categoria de tir amb arc nu femení i masculí, tir amb arc tradicional femení i masculí i longbow, també en ambdues categories.

Els resultats

Els resultats van quedar de la següent manera: en la categoria de tir amb arc nu femení, el primer lloc va ser per a Cristina González Núñez de Catalunya, seguida de Maria Luz Javier Campos de Catalunya i en tercer lloc, Sonia Gimeno Ruiz de la comunitat valenciana. En la categoria de tir amb arc tradicional femení, el primer lloc va ser per a Encarnación Garrigo Lozano de Navarra, en segon lloc, Ainhoa Santamaría Martín del País Basc i la medalla de bronze va ser per a Mónica Díez Frechilla de Castella i Lleó. En la categoria de tir amb arc nu masculí, la medalla d'or va ser per a José Juan Arias Guerrero d'Andalusia, seguit de José Cátedra Suárez de Catalunya i Ángel Galiano Herández de Catalunya. En la categoria longbow masculina, l'or va ser per a José Luis Iriarte Larumbre de Navarra, Julio Lozano Brea de Catalunya en segon lloc i Luis Caídas Martín de Castella i Lleó en tercera posició. En la categoria de tir amb arc tradicional masculí, la primera posició va ser per a Cristóbal Jesús Fraidías d'Andalusia, el segon lloc va ser per a Carlos Sota García de Navarra i Javier Terol Piqueras de València en tercera posició. En la categoria longbow femení no es van poder disputar les finals per falta de participants, ja que el mínim són vuit arquers. La representació cambrilenca va venir de la mà d'Antonio López, tot i que no va poder classificar-se per a les finals.

La competició va iniciar-se el dissabte a la tarda i va seguir diumenge al matí, amb la disputa de les finals

Comenta aquest article