Informació general

Més de 400 metges especialistes en làser fan la primera trobada internacional a la Pineda

Per Redacció

Un moment de la cloenda del Congrés celebrat a la Pineda, aquest passat cap de setmana

Més de 400 metges especialistes en l’aplicació del làser en medicina i cirurgia van participar des del passat dijous i fins aquest diumenge al Congrés Laser Europe 2010, que es va realitzar a l’Hotel Gran Palas, al nucli de La Pineda, a Vila-seca. Durant tres dies, els congressistes, vinguts de més d’una seixantena de països d’arreu del món, van debatre sobre els darrers avenços en l'utilització de la tecnologia làser. El president de la Laser Europe 2010, Mario Trelles, de la Fundació Antoni de Gimbernat de Cambrils, va destacar la vesant participativa i didàctica del congrés, dividit en taules rodones i grups de treball, que van permetre barrejar joventut i experiència i al mateix temps compartir problemàtiques i solucions i també conèixer diversos procediments de treball.

Durant els tres dies, es van presentar les tècniques més modernes i innovadores que poden aplicar-se actualment en diferents terreny. Especialment interessants han estat les relacionades amb tractaments del cartílag nassal, tractaments del pavelló auditiu o les aplicacions del làser a les malalties venoses de les cames. Actualment, el làser s’utilitza en gairebé tots els terreny de la medicina. La recerca i investigació que s’ha realitzat durant els darrers anys, ha permès que sigui una eina vital en el tractament de tot tipus d’afectacions i intervencions quirúrgiques. 

Primera trobada internacional

Aquesta ha estat la primera vegada que totes les societats mèdiques d’arreu del món que treballen en la investigació i recerca mitjançant el làser es reunien per posar en comú eines, metodologies i avenços en aquest terreny. Els òptims resultats de la trobada han fet que l’any 2011 es convoqui una nova edició  del Laser Europe, concretament a Praga, a la República de Txeca, entre el 6 i el 8 de maig de 2011.

El congrés Laser Europe 2010 està organitzat per la Sociedad Española de Láser Médico Quirúrgico, amb la col·laboració de la British Medical Laser Association i l’ha convocat la European Laser Association. Compta també amb la col·laboració de la Fundació Antoni de Gimbernat de Cambrils.

Comenta aquest article