L'atleta cambrilenca Sílvia Gutiérrez es proclama subcampiona de Catalunya de Proves Combinades

Per Pere Ferrando

La Sílvia Gutiérrez, al centre de la imatge, va aconseguir ser subcampiona de Catalunya

Durant el passat cap de setmana es va disputar el Campionat de Catalunya de Proves Combinades a la categoria juvenil. L’escenari va ser l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona, on per part del Club Atletisme Cambrils hi participava la Sílvia Gutiérrez. La primera prova del dissabte eren els 100 metres tanques, en la que Sílvia assolia la segona posició amb un temps de 15”80, molt a prop de la seva marca personal. A continuació tenia lloc el salt d’alçada, prova en la que Sílvia guanyava la prova al superar el llistó a 1.51 metres, a 4 centímentres del seu millor registre personal de sempre.

Per acabar la jornada es disputava el llançament de pes. La Sílvia era segona amb un millor llançament de 8.03 metres. Finalitzada la primera jornada, la Sílvia liderava la competició amb 1.772 punts, amb uns 200 punts de marge sobre la segona classificada. El diumenge començava la segona jornada amb el salt de llargada. La Sílvia assolia la tercera posició amb un millor salt de 4.89 metres. Tot seguit es disputava el llançament de javelina, on la Sílvia era sisena amb un millor llançament de 20.59 metres. A manca dels 600 metres, la Sílvia mantenia la primera posició, però ara la diferència amb la segona classificada era de només 7 punts.

En aquesta darrera prova, la Sílvia quedava quarta parant el cronòmetre amb un temps de 1’51”06, rebaixant en dos segons la seva millor marca personal. Tot i així, l’esforç va ser insuficient, donat que la guanyadora de la prova va ser la seva màxima contrincant per al títol, emportant-se finalment el Campionat. La Sílvia, després d’una notable actuació, es proclamava Subcampiona de Catalunya amb un total de 3.203 punts, a només 10 punts de la guanyadora. D’aquesta forma la Sílvia tornava a pujar al pòdium per tercer any consecutiu, amb el mèrit afegit d’assolir la mínima de participació per al Campionat d’Espanya que es disputarà el proper mes de juliol a Nerja.