Societat

La Fira de la Solidaritat aplega al Mollet del Rec una vintena d'ONGD i nombrosos visitants

Per Redacció

Cada ONGD va donar a conèixer els seus projectes solidaris, campanyes i compromisos

El passat dissabte, 8 de maig, es va donar el tret de sortida a les VIII Jornades Interculturals i Solidàries de Cambrils amb la celebració de la Fira de la Solidaritat a la façana marítima. Una vintena d'estands d'ONGD van captar l'atenció de milers de cambrilencs i visitants que van passar pel port, apropant-se a conèixer les diferents organitzacions. La fira va començar a les 17 hores, sent inaugurada pel director general de cooperació de la Generalitat de Catalunya –David Minoves–, per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i pel regidor de Cooperació i Solidaritat, Oliver Klein. Tot just tocar dos quarts de sis de la tarda, es va iniciar el Consell d'Infants de Cambrils, que van presentar l'informe de propostes sobre els objectius del mil·lenni en diferents matèries, com per exemple, el medi ambient. Ja a dos quarts de vuit de la tarda va ser el torn del concert de Yacine&The Oriental Groove, que va oferir un repertori de cançons magrebines i orientals. Un bon grup de persones van quedar-se al port per escoltar les seves cançons, plenes de ritme.

La fira de dissabte va comptar amb una vintena d'estands de les ONGD i entitats solidàries de Cambrils, que eren: Mans Unides, Sueño de la Campana, Ixmucané, Proide, Igman Acció Solidària, Entrepobles, Punt de Partida, Mediterrània, Fundació Pau i Solidaritat, Enginyeria sense fronteres, la Reus, Unión Latinoamericana Catalana de Cultura, Sunugaal, Comitè Òscar Romero, A.Neem Bangalore, Associació Família i Societat, Hammada, Agermanament Sense Fronteres, URV-Solidària i Prabhat. A més, també hi van ser presents tres estands especials: un de la Campanya dels Objectius del Mil·lenni de Nacions Unides, un altre estand de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'estand de la Festa del Comerç Just.

Xerrades, taules rodones i exposicions

Al llarg d'aquesta setmana seguiran les activitats en el marc d'aquestes jornades. Avui dilluns 10 de maig, a partir de les 17 hores de la tarda, s'iniciarà un itinerari guiat pel Barri Antic per tal de donar a conèixer el programa "Memòria de la Pau" i a les 20 hores del vespre al Centre Cultural es projectarà en primícia el documental "Próxima parada Huelva". El dimecres 12 de maig a les 19.30 hores al Centre Cultural es farà la taula rodona "Conèixer Àfrica" en la què hi intervindran diferents ONGD que treballen a països africans com Gàmbia, Senegal, Camerun o Guinea Conakry. L'endemà dijous s'inaugurarà l'exposició "Àfrica, cares i creus" que ja està instal·lada al hall de l'Ajuntament. Finament, el divendres 14 de maig al centre Les Basses també s'inaugurarà l'exposició "50è aniversari de Mans Unides".
Paral·lelament a totes aquestes activitats, del 8 al 22 de maig també tindrà lloc el IV Cicle de Cinema Solidari. En aquest cicle es projectaran pel·lícules sobre la realitat als països del continent africà als diferents instituts i escoles cambrilenques. Les sessions seran presentades per membres de l'ONGD Entrepobles i els col·lectius de senegalesos de Cambrils.

Comenta aquest article