Informació general

L'Ajuntament celebra el Dia d'Europa amb una hissada de bandera a l'institut Ramon Berenguer IV

Per Berta Ruiz

Moment de la hissada de la bandera de la Unió Europea, al pati de l'institut Ramon Berenguer IV

L'Ajuntament de Cambrils va commemorar el dia d'Europa, el passat divendres al matí amb un seguit d'actes que van tenir lloc a l'institut Ramon Berenguer IV. En primer lloc, els alumnes de quart d'ESO d'aquest institut van rebre una xerrada sobre la Unió Europea a càrrec del secretari del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Millán.

9 de maig, dia d'Europa

Durant aquesta xerrada, Millán va recordar que el dia 9 de maig els 27 estats membres de la Unió Europea celebren actes en commemoració d'aquest dia. Un dia que va néixer el 9 de maig de 1950, quan el ministre d'afers francès d'Afers Exteriors –Robert Schuman– va presentar la seva proposta per a la creació d'una Europa organitzada i solidària que salvaguardés la pau mundial al món. Aquesta declaració de Schuman va donar lloc a la creació de la Unió Europea. Segons va comentar Millán, aquest projecte d'unió europea va néixer amb tres objectius clars: "el valor de la pau, que ens ha portat gairebé 60 anys de pau a Europa; ens ha donat un sistema polític estable com és la democràcia i un tercer valor com és el progrés que hem anat tirant endavant al llarg d'aquests 60 anys. Hem avançat i tenim una qualitat de vida que ha costat molts anys de lluita. Ara, tenim un repte per a mantenir-ho i millorar-ho i vosaltres sou el futur de la Unió Europea".

"Europa és un concepte de model social"

Tot seguit, al pati de l'institut i davant de tot l'alumnat del centre va venir un torn de parlaments a càrrec de la directora del centre –Neus Bosquet–, del mateix secretari del Consell Català del Moviment Europeu –Joaquim Millán– i de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. A l'acte també hi van ser presents els regidors Oliver Klein, Salvador Matas, Carme Cros i Lluïsa Rom, així com el pilot cambrilenc, Ivan Cervantes. En la seva intervenció, Benaiges va destacar que "Europa és un concepte de model social. Aquest model té uns principals fonamentals basats en la democràcia i en la participació. Un model que ens ha costat molts segles en aconseguir, però que probablement és el millor model que hi ha al món i que ens permet aconseguir uns àmbits de llibertat i de progrés. Ja tenim unes lleis comunes i una moneda comuna, però hem d'aconseguir l'Europa social, on tots els ciutadans siguem iguals visquem a Escandinàvia o al Mediterrani. Vosaltres sereu els protagonistes d'aquest futur, d'una Europa que també us dóna oportunitats".

Hissada de la bandera europea

Després dels parlaments, els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils van interpretar l'Himne de l'Alegria de Beethoven, himne d'Europa. Mentrestant sonaven aquestes notes musicals es va hissar la bandera de la Unió Europea al mateix pati del centre.

Moments dels parlaments, en motiu de la celebració del Dia d'Europa

Comenta aquest article