Cultura

La professora de l'institut Cambrils Ina Martínez presenta els seus dos primers llibres "Un camino hacia la esencia" i "Epístolas del corazón"

Per Berta Ruiz

Manuel Rivera, Ina Martínez i Remei Torrents, en la presentació d'ahir a l'institut Cambrils

La sala d'actes de l'institut Cambrils va acollir ahir a la tarda la presentació de dos llibres de la professora d'economia del mateix centre, Ina Martínez Simón. Aquests dos llibres són "Un camino hacia la esencia" i "Epístolas del corazón", ambdós de temàtiques ben diferents: un de poesia i l'altre sobre la seva experiència fent el Camino de Sanitago. L'acte de presentació del llibre també va comptar amb la participació de l'editor Manuel Rivera i la professora de filosofia, Remei Torrents.

Un llibre de poemes de la vida

Moments abans d'iniciar-se l'acte, Ina Martínez atenia a Revista Cambrils Diari Digital i comentava alguns detalls d'aquestes dues publicacions, les primeres de la seva trajectòria com a escriptora. Segons va explicar, "Epístolas del corazón" és un llibre de poemes i cartes fetes a les persones del seu entorn que tracten temàtiques tan diverses com el treball, l'amor i el desamor, les inquietuds de cadascú, la vida, la pena, l'alegria o l'angoixa. "Tots aquells temes de la vida que realment ens mouen els sentiments i les emocions. On hi ha sentiment i emoció, hi ha un poema", va afirmar Ina Martínez.

L'experiència del Camino de Santiago

Per altra banda, "Un camino hacia la esencia" narra la seva experiència personal fent el Camino de Santiago, l'any 2004. Tal com va comentar Ina Martínez, "aquest llibre explica l'experiència que vaig tenir fent el Camino de Santiago, com el vaig portar a terme i com el vaig interioritzar. Són reflexions que van sortir d'aquest viatge. El viatge el vaig fer jo sola i per això ha sortit el llibre que ha sortit. Només van ser sis dies, però van ser molt durs, perquè van sortir molts problemes. Més que explicar la trajectòria del camí, són les reflexions, els soliloquis, els pensaments i la gent que coneixes. Té coses bones i dolentes de les quals n'aprens. És més un camí intern que un camí extern d'arbres, de pobles i paisatges".

Tot i ser professora d'economia, Ina Martínez va explicar que un dia es va decidir a escriure, tot i que mai havia tingut aquesta afició. "Un dia es va moure la caixa de Pandora, per dir-ho d'una manera metafòrica, i de sobte va sorgir la idea i la facilitat per a escriure. Tinc facilitat, però em falta perfecció i rodatge. Tot va sorgir de manera espontània i ni jo m'ho esperava. Mai m'havia plantejat ni escriure ni editar, va ser una cosa molt nova. En el camí va sorgir tot", va dir. A banda d'aquests dos primers llibres, Ina Martínez ja està treballant en la seva tercera publicació, que serà una novel·la basada en una història real, i també té d'altres projectes en ment.

Comenta aquest article