Societat

Cambrils i Miragoane s’agermanen

Per Lluís Rovira i Barenys

L’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, ofereix un obsequi a l’alcalde de Miragoane en presència d’Alphonse Arcelin i de l’ambaixador d’Haití a Espanya, Antonio Rodrigue
Cambrils i Miragoane van formalitzar l’agermanament dels dos municipis, el passat 21 de maig a la sala d’actes del consistori cambrilenc, amb la signatura d’un protocol en el que es feien explícites les intencions de mantenir cordials relacions d’amistat. En un dels apartats es fa palesa “la voluntat ferma d’establir llaços de relació i amistat permanent en ordre a un millor coneixement, enteniment, intercanvi d’experiències i cooperació mútues”. El protocol el van signar l’alcalde de Miragoane, Robert Martial, i l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges. Aquest acte també va comptar amb la presència de l’ambaixador d’Haití a Espanya, Antonio Rodrigue, i el cònsul d’Haití a Barcelona, Marc Archer, així com d’un parell de representants mes de l’Ajuntament de Miragoane.

Alphonse Arcelin

Miragoane és el poble on va néixer el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Cambrils, Alphonse Arcelin. El mateix Arcelin va explicar que la idea de l’agermanament entre les dues poblacions s’havia començat a gestar ara fa 10 anys mentre anava, juntament amb Robert Benaiges i Joan Mas, a un congrès del PSC. Aquest projecte, però, va quedar aparcat ja que Arcelin es va abocar a una altra causa, la de fer retirar el negre exposat al museu Darder de Banyoles, cosa que després d’uns quants anys va aconseguir. Després d’aquesta lluita Arcelin ha continuat amb la seva idea d’agermanar les dues poblacions més significatives per a ell, Cambrils i Miragoane, “avui és un dia feliç per a mi i el meu poble. És la primera vegada que Cambrils s’agermana amb un altre poble i és la primera vegada que una ciutat d’Espanya s’agermana amb una d’Haití”. Miragoane, segons va explicar el seu alcalde, es troba a l’òest de l’illa d’Haití i està ubicat “al costat d’un mar tranquil. També té muntanya i és el destí preferit pels excursionistes i els turistes”. La ciutat té 91.000 habitants. Segons el seu alcalde, “un cop s’hagin fet les obres d’embelliment i de reparació que es preveu fer es covertirà en una de les ciutats més boniques d’Haití”.

Comenta aquest article