Societat

Cambrils acull l’assemblea anual de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Per Lluís Rovira i Barenys

L’alcalde, Robert Benaiges, va donar la benvinguda als assistents en els parlaments previs a l’inici de l’assemblea
Cambrils es va convertir, el passat 10 de maig, en la ciutat amfitriona de la premsa local i comarcal catalana. Representants de les publicacions que formen part de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), van celebrar l’assemblea anual a Cambrils. Revista Cambrils va ser l’organitzadora, conjuntament amb l’ACPC, d’aquesta vint-i-unena assemblea. Ara fa deu anys la Revista ja va organitzar l’onzena assemblea en motiu de la celebració dels 40 anys de la publicació. Enguany, l’organització d’aquesta assemblea s’ha sumat al rosari d’actes commemoratius del cinquantè aniversari, amb la qual cosa Revista Cambrils es converteix en l’única publicació que ha organitzat l’assemblea de l’ACPC més d’una vegada.

Assemblea i dinar

L’assemblea es va celebrar al Centre Cultural i Ocupacional. L’alcalde, Robert Benaiges, va donar la benvinguda als assistents en els parlaments previs a l’inici de l’assemblea. Van continuar, el president de l’ACPC, Antoni Garrido, i el director de Revista Cambrils, Josep M. Ferrando. L’assemblea es va celebrar durant tot el matí i va durar fins gairebé les dues del migdia. Com a cloenda de la jornada es va fer un dinar al restaurant Rovira amb l’assistència dels representants de les publicacions, acompanyants i autoritats. Entre aquests darrers cal destacar la presència, entre d’altres, del nou secretari de Comunicació de Presidència de la Generalitat, Marc Puig; el vicepresident del Consell Audiovisual de Catalunya, Xavier Guitard; el representant de la Diputació de Tarragona, Santiago Segalà; l’alcalde, Robert Benaiges; el regidor de Cultura, Jordi Savall, i el regidor d’Ensenyament, Salvador Matas. En acabar l’àpat es va fer l’entrega de records a les diferents administracions i entitats col·laboradores d’aquesta assemblea: l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona, la Cooperativa Agrícola i La Caixa. A banda, Universal Mediterránea i el Grup Roc Blanc també van col·laborar amb l’obsequi d’entrades a Port Aventura i a l’Aquatònic de l’hotel Termes Montbrió. El punt i final el van posar els parlaments d’Antoni Garrido, Marc Puig i Robert Benaiges. L’assemblea i el congrés previstos per a l’any vinent se celebraran a Figueres i estaran organitzats per la gent del setmanari L’Empordà.

Visita guiada per als acompanyants

Revista Cambrils va programar, per als acompanyants, una visita guiada per diferents indrets de la vila. Els acompanyants van visitar el Barri Antic, el Museu Agrícola de la Cooperativa, el Molí de les Tres Eres, la Torre del Port i el port. Per al trasllat dels acompanyants d’un lloc a l’altre, es va fer servir el trenet turístic.

§ Revista Cambrils forma part de la nova junta§

Un dels punts de l’assemblea d’enguany tractava de la renovació dels càrrecs de la junta de govern de l’ACPC. A banda, es va aprovar una reforma dels estatuts i del reglament de règim intern que ha fet desaparèixer el comitè executiu que fins ara existia. A partir d’ara l’òrgan de govern de l’ACPC passa a ser exclusivament la junta de govern, que està composta per deu representants. El fins ara president, Antoni Garrido, va ser escollit, per tercera vegada consecutiva, president de la junta de govern de l’ACPC. La nova junta compta amb la representació dels diaris El Punt i Regió 7, els setmanaris Diari de Vilanova, La Veu de l’Anoia i La Comarca d’Olot, els mensuals El Pou de la Gallina de Manresa, El Carrilet de Platja d’Aro i Revista Cambrils, i els bimestrals i trimestrals 777 Comunica d’Esparreguera i La Pinya de Sant Feliu de Codines. D’aquesta manera Revista Cambrils es converteix en l’únic mitjà de la demarcació de Tarragona que forma part de la junta de l’ACPC.

Comenta aquest article