Societat

Bombers de tot Catalunya s’apleguen a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Un dels equips de bombers realitza una de les proves
Bombers de diferents indrets de Catalunya es van donar cita a Cambrils, el passat 4 de maig, en motiu del IX Aplec de Bombers. Aquesta trobada, que va estar organitzada per l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya i l’Agrupació Cultural i Recreativa de Bombers de les Comarques Tarragonines, va aplegar un total de nou equips, quatre de bombers professionals i cinc de bombers juvenils. En aquest aplec es van disputar dues proves corresponents al concurs de Muster. Cada equip estava format per sis persones. La primera de les proves consistia a empènyer un carro amb una mànega enrotllada. S’havia d’arribar just al davant d’un hidrant i amb el raig de la mànega s’havia de derribar una diana. Al mateix temps un dels components de l’equip havia de clavar una destral a un piló de fusta. La segona de les proves, anomenada la Brigada de les Galledes, consistia a omplir un bidó de 250 litres col·locat dalt d’una embestida a uns 3 metres d’alçada amb ferrades d’aigua. Les dues proves, que es van disputar al passeig de les Palmeres, eren cronometrades. L’Aplec de Bombers es va cloure amb un dinar en el qual van participar unes 260 persones i que va comptar amb l’assistència de la consellera de Justícia i Interior de la Generalitat, Núria de Gispert, i de l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

Els Bombers de Barcelona, campions

Un cop finalitzades les proves es va establir una classificació única amb els equips professionals i juvenils. L’equip guanyador va ser l’equip de bombers professionals de Barcelona. En segona posició l’equip de bombers també professional de l’Hospitalet de l’Infant. A continuació es van classificar els cinc equips juvenils per aquest ordre: Viladecavalls, Castellar del Vallès, Mataró, Artesa de Segre i Sant Llorenç Savall. Tancaven la classificació els equips de bombers professionals de Mollerussa i un equip mixte format per bombers presents el mateix dia de la celebració de l’Aplec.

§ Jocs Mundials a Barcelona§

Aquest proper estiu, concretament del 27 de juliol al 3 d’agost, se celebraran a Barcelona els Jocs Mundials de Policies i Bombers. Aquests campionats, que es disputen cada dos anys, comptaran amb la participació d’uns quants bombers de Cambrils que formaran part de l’equip Bombers de la Generalitat. Les proves que es van celebrar a Cambrils van servir, doncs, d’entrenament de cara a la participació als Jocs. A banda del Muster, cal dir que també es disputen proves de BTT, curses d’orientació, mitja marató i submarinisme.

Comenta aquest article