Societat

“L’escola adopta un monument” arriba al seu punt i final

Per Lluís Rovira i Barenys

A dalt, exposició de "L'escola adopta un monumnet". A sota, representació teatral a la torre del port a càrrec d'alumnes de l'IES Ramon Berenguer IV emmarcada dins d'aquest projecte
El projecte didàctic “L’escola adopta un monument” ha arribat al seu punt i final. Ara fa dos anys s’encetava aquesta iniciativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat en la qual hi han participat més de 2.000 alumnes dels diferents centres educatius de Cambrils. Cadascun dels centres s’ha fet càrrec d’un monument cambrilenc sobre el qual ha estat treballant al llarg d’aquests dos anys. Les darreres actuacions d’aquest projecte han consistit en la celebració de les jornades de portes obertes i la presentació dels resultats a través d’una exposició.

Jornades de portes obertes

Durant el mes d’abril i part del mes de maig els diferents centres han programat una jornada de portes obertes en els respectius monuments adoptats. Aquestes jornades han permès mostrar els monuments als alumnes dels altres centres educatius. La manera de mostrar aquest monument ha estat força diversa: representacions teatrals, entrega de material elaborat pel mateix centre, disfresses, presentació d’auques, danses, conferències, visites guiades, mosaics humans… tot s’hi ha valgut per tal de fer més amenes les explicacions i despertar l’interès de l’alumnat cambrilenc cap als monuments més propers.

L’exposició

Els resultats del projecte didàctic “L’escola adopta un monument” es van mostrar a l’exposició que es va inaugurar el passat 28 d’abril a l’espai El Pati del Centre Cultural i Ocupacional. La inauguració d’aquesta exposició va comptar amb la presència del delegat d’Ensenyament, Xavier Bagés; l’inspector d’Ensenyament, Vicens Abellan, i una representació de tècnics i de regidors de l’Ajuntament de les diferents àrees implicades en aquest projecte. El delegat d’Ensenyament va recordar que aquest projecte va néixer a Nàpols i que s’havia tirat endavant a Cambrils amb l’objectiu de ser un projecte pilot al nostre país.

§ Sis centres, sis monuments§

Ara fa dos anys els diferents centres educatius cambrilencs van escollir un monument per adoptar. El CEIP Joan Ardèvol es va fer càrrec de treballar la muralla i el Barri Antic, l’IES Escola d’Hoteleria i Turisme es va encarregar del celler de la Cooperativa Agrícola, l’IES Ramon Berenguer IV va adoptar la Torre del Port, l’IES Cambrils el jaciment de la Llosa, el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer la Torre de l’Ermita i el CEIP Marinada el Molí de les Tres Eres.

Comenta aquest article