Cultura

El port de Cambrils s'omple de llibres i de roses per a celebrar la diada de Sant Jordi

Per Berta Ruiz

Durant tot el dia, el tradicional Mercat de Sant Jordi va rebre una gran afluència de compradors de llibres i de roses

Com mana la tradició cada 23 d'abril, el port de Cambrils va omplir-se un any més de parades de llibres i de roses per a celebrar la diada de Sant Jordi. Des del matí, l'activitat a la façana marítima cambrilenca va ser frenètica entre compradors de la clàssica rosa, curiosos que fullejaven i triaven un llibre i nombrosos escolars cambrilencs que van passejar per les diferents parades del mercat organitzat pel Cambrils Obert de la Unió de Botiguers de Cambrils.

A la tarda i al vespre l'afluència de persones al Mercat de Sant Jordi va anar creixent i el passeig va omplir-se de gent. D'altra banda, cap a les cinc de la tarda es va iniciar una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils, mentre que a partir de les sis, l'espectacle infantil "Somnis d'Alícia" va recórrer el passeig amunt i avall. L'enorme gegant d'"Alícia en el país de les meravelles" va fer les delícies de la canalla.

Els escolars cambrilencs celebren Sant Jordi

Les diferents escoles cambrilenques i instituts també van celebrar la diadaamb diferents activitats relacionades amb Sant Jordi. Per exemple, els alumnes de tercer de primària del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van anar a la Residència Baix Camp, on van lliurar roses fetes per ells mateixos als avis de la residència.

El Casal Municipal de la Gent Gran també ho celebra amb un festa

Durant tota la jornada, els usuaris del Casal Municipal de la Gent Gran també van poder celebrar Sant Jordi amb diferents actes. Al llarg del dia es van vendre roses a l'entrada del Casal i pel matí també es van realitzar diferents tallers de plats casolans i de confecció de punts de llibre. A la tarda, va tenir lloc una festa de celebració a la sala d'actes del Casal, on l'actuació principal va ser l'espectacle "Per amor a l'art", sota la direcció de la coreògrafa cambrilenca Carolina Figueras. En aquesta actuació de dansa es va comptar amb la participació del grup de dansa infantil de l'Associació Cultural de Vilafortuny, el grup de dansa juvenil de l'Associació de Veïns Nou Cambrils, el grup de dansa de l'AMPA de l'escola Marinada i el grup de dansa de l'AMPA de l'institut Ramon Berenguer IV.

Comenta aquest article