Societat

El Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada posa el punt i final a la seva 31ena aventura després de sis dies i 1.200 quilòmetres

Per Berta Ruiz

Arribada d'un dels vehicles participants en el ral·li, ahir diumenge al matí al Mollet del Rec

El Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada va posar ahir diumenge al matí el punt i final a la seva 31ena aventura, després de sis dies d'intens recorregut que aquest any els ha portat fins a terres basques. Poc després de les dotze del migdia, els vehicles participants al ral·li d'enguany feien la seva entrada al port cambrilenc i s'exposaven en filera, davant d'una gran expectació de públic, al Mollet del Rec. Durant tot el matí, moltes persones que passejaven per la façana marítima del port van poder acostar-se i contemplar aquestes autèntiques joies automobilístiques. Uns vehicles que van sortir des de Cambrils el passat dimarts 20 d'abril i que han recorregut més de 1.200 quilòmetres, passant per poblacions com Simó de Palau, Barbastro, Javier, Vitòria, Torre de Loizaga, Santo Domingo de la Calzada, Rivaforada i Alcañiz. Cal destacar que, enguany el Ral·li ha comptat amb la participació d'uns 27 vehicles, fabricats entre els anys 20 i 30, de marques com Ford, Rolls Royce, Chrysler Phanton, Studebaker Dictator, Nash,  BMW, Dodge Broders, Pontiac Cupe Sport, i gairebé un centenar de participants, entre conductors i acompanyament.

1.200 quilòmetres de recorregut

El fins ahir president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester– valorava a Revista Cambrils Diari Digital l'experiència d'aquest darrer ral·li i les seves darreres sensacions a l'acomiadar-se com a president després de 31 anys al capdavant d'aquesta cursa. Segons va dir ahir, "el ral·li ha anat molt bé. Tant sols hem tingut un vehicle que s'ha espatllat i un parell més que han tingut algun problema, que s'ha pogut solucionar i tots han pogut anar arribant. Hem fet 1.200 quilòmetres en sis dies i fer-ho amb cotxes dels anys 20, veritablement té molt de mèrit". Al seu pas per les diferents ciutats del recorregut d'enguany, De Ballester va destacar la bona acollida que any rere any té el ral·li de Cambrils, "la primera parada a Barbastro va ser molt bonica o a Vitòria per exemple, també es van bolcar amb nosaltres. Ha estat un èxit i una campanya extraordinària per a Cambrils". Lluís de Ballester va remarcar que un recorregut de més de 1.000 quilòmetres, "sempre és complicat i difícil", no obstant, "els participants són conductors molt experts, que ho han fet moltes vegades i porten cotxes molt preparats per a fer tants quilòmetres. A més, hem agafat un temps molt bo!".

31 de anys de records

Després del dinar de germanor de final de ral·li d'ahir diumenge, Lluís de Ballester va presentar la seva renuncia com a president, deixant el càrrec després de 31 anys al capdavant. El vicepresident primer del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Josep Mariné– va prendre el seu relleu. Sobre aquest final d'etapa, Lluís de Ballester va confessar que, "31 anys donen per a molts records, però el que més m'emociona és pensar en tots aquells grans amics que ens han anat deixant. Ells van ser punters per ajudar-nos a tirar endavant el ral·li en els seus inicis". Tot i que De Ballester deixa la presidència del Club, va confirmar que seguirà participant al ral·li en les properes edicions, "i si els puc ajudar ho faré amb molt de gust", va remarcar. "Aquest és el ral·li de Cambrils, hi ha de ser la gent de Cambrils la que ho tiri endavant. Aquest ral·li ha d'arribar als 50 anys, però està totalment consolidat".

A l'esquerra de la imatge, el nou president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Josep Mariné– i el fins ara president del club, Lluís de Ballester

Comenta aquest article