Informació general

ERC clou a Cambrils la seva campanya pel referèndum destacant que "la gent d'Esquerra no hem fallat"

Per Lluís Rovira i Barenys

Andrea Pastó i Sergi de los Rios, en un moment de l'acte d'ERC d'ahir al vespre

ERC va congregar, ahir al vespre, una bona representació d'alcaldes i de representants del partit al Camp de Tarragona en l'acte de cloenda de la campanya pel sí que el partit ha fet en motiu del referèndum del diumenge 25 d'abril. En aquest acte, celebrat a la sala d'actes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i presentat per Andrea Pastó, van intervenir l'alcalde d'Almoster, Àngel Xifré, i el de Constantí, Josep Maria Sabaté, en representació dels municipis que van viure la consulta el passat 13 de desembre. A continuació ho van fer els alcaldes de l'Aleixar, Anton Maria Salvat, i el de Vilaplana, Tomàs Bigorra, pels que van fer les consultes el 28 de febrer. Després dels alcaldes, van fer la seva intervenció Adam Manyé, president d'ERC al Camp de Tarragona, i va cloure l'acte Sergi de los Rios, diputat d'ERC al Parlament.

Suport dels ajuntaments a les consultes

En les intervencions d'aquests quatre alcaldes d'ERC va quedar clara la implicació i el suport institucional donat pels ajuntaments d'aquestes localitats a la celebració dels referèndums. Així doncs, l'alcalde de Constantí va dir que havien estat dels poquíssims ajuntaments de Catalunya on s'havien instal·lat les urnes al vestíbul de la Casa de la Vila. No cal dir que en tots aquests Ajuntaments es van aprovar les mocions de suport a la consulta. En el cas de l'Aleixar, a més, es va fer un ban municipal per a recordar la cita electoral i a Vilaplana es va enviar una carta, casa per casa, signada per l'alcalde demanant a la ciutadania que participés a la consulta.
La cessió d'espais públics, en aquests municipis, s'ha fet de manera oberta i els representants municipals, en primera o segona fila, s'han implicat directament en l'organització de les consultes.

"Una llarga marató cap la independència"

El president d'ERC al Camp de Tarragona, Adam Manyé, va fer una intervenció amb molt de sentiment remarcant que "la llibertat és l'eix de l'ADN de la gent d'ERC" i afirmant que "a la propera legislatura el dret a decidir condicionarà les nostres aliances".
Manyé també va destacar que la gent d'ERC s'havia implicat a les consultes, "hem anat a cara descoberta", va dir.

El diputat al Parlament Sergi de los Rios, per la seva part, va destacar que ERC "només coneix la via de les urnes, la via democràtica" i va assenyalar que el camí emprès per Catalunya és "el d'una llarga marató per a tenir un estat propi. Ja hem recorregut uns quants quilòmetres però encara ens en falten i tal com diuen els corredors, a partir del quilòmetre 30 la marató és molt més dura".
De los Rios també va dir que el més important de les consultes és que ha ajudat a fer pedagogia i també va destacar que la gent d'ERC, en tot aquest procés, no havia fallat, "cap regidor d'ERC de Catalunya ha votat en contra d'una moció per a fer les consultes", va afegir

Comenta aquest article