Societat

Obrint Pas i Strombers seran els caps de cartell del concert de la Diada de l'11 de setembre

Per Raquel Samaniego

Obrint Pas va ser un dels grups que va actuar durant el Cambrirock del passat 2007
Obrint Pas va ser un dels grups que va actuar durant el Cambrirock del passat 2007 | Lluís Rovira i Barenys

El proper 10 de setembre es celebrarà a Cambrils el tradicional concert de la Diada de l'11 de setembre, tot i que enguany vindrà emmarcat en el FesTOUR Estrella Damm, un festival itinerant de música en català que porta arreu un gran espectacle amb noves propostes musicals. En aquesta plataforma, impulsada per Tercera Via, hi ha diversos grups que recorreran, des d'aquest 23 d'abril, diferents ciutats catalanes. El dia 10 és el torn de Cambrils, que portarà com a caps de cartell dos grups: el grup valencià Obrint Pas, que només oferirà quatre concerts arreu de Catalunya aquest any, i Strombers.

En aquest festival, però, també hi haurà tres grups més que precediran als grups més destacats, que són Kayo Malayo, SotaZero, i els cambrilencs Toquem Fusta. Segons ha explicat el regidor de Festes de l'Ajuntament, Jordi Savall, per aquell dia esperen rebre una gran quantitat de gent procedent des de molts punts del territori perquè el grup Obrint Pas "fa un any que es dedica a composar" i no se'ls ha vist pels escenaris des de fa molt de temps. A més, s'ha de tenir en compte que serà un festival gratuït. Per aquesta raó, el consistori encara no té clar quin serà l'emplaçament definitiu del festival: o bé el Parc del Pinaret, que és on s'ha anat celebrant els últims anys, o bé el solar del Cambrirock, molt més ampli que l'altre. Segons Savall, si finalment es decideix aquest últim lloc, es deixarà muntat l'escenari del Cambrirock, que serà a finals d'agost.

Esperen una participació d'entre 70.000 i 100.000 espectadors a tot el territori

Com ha dit Savall, enguany el FesTOUR espera arribar als 100.000 espectadors entre totes les poblacions en què es celebrarà. Enguany són Alcanar i Cambrils els municipis que se sumen a aquest itinerari musical en directe. El calendari d'actuacions és el següent: el 23 d'abril seran a Barcelona; el 7 de maig, a Figueres; el 23 de juny, a Reus; el 26, a Granollers; el 15 de juliol, a Montblanc, coincidint amb la inauguració de l'Acampada Jove; el 10 de setembre a Cambrils; el 12 d'octubre a Alcanar; i el 31 d'octubre a Piera. Encara resten per tancar concerts a Palma de Mallorca, Alguer o d'altres. Cal destacar que en cada població els grups que intervindran seran diferents, però tots ells englobats dins de Tercera Via, que és una associació sense ànim de lucre, nascuda al 2006, creada i formada per músics que dóna suport integral a les bandes emergents dels Països Catalans. En l'actualitat està formada per 11 bandes, de les que fa promoció, així com també dels més de 500 grups del col·lectiu web.

Comenta aquest article