Cultura

La mexicana Martha Escudero omple d'erotisme una nova sessió de la "Setmana de poesia oberta a Cambrils"

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de poemes a càrrec de Martha Escudero a l'IES Cambrils

En el marc de la Setmana i Escaig de poesia oberta a Cambrils sota el títol "I el vers s'ha fet home i ha habitat entre nosaltres...", el hall de l'IES Cambrils va acollir ahir a la nit una nova sessió. En aquesta ocasió no va ser poesia, sinó contes a càrrec de la mexicana Martha Escudero. Durant la trobada, que portava per títol "El placer de lo sutil", Martha Escudero va explicar diferents contes eròtics, seguint la línia de la jornada anterior en la qual Enric Cassasses va oferir un recital de poemes sota el títol "Tu, folla amor".

Aquesta setmana de poesia es va encetar el passat divendres 14 d'abril amb un acte d'homenatge a la República a la Biblioteca Municipal de Vila-seca i va seguir el dijous 15 d'abril amb una jornada dedicada exclusivament al poeta repentista cubà Alexis Díaz Pimienta. El divendres va seguir la poesia amb una vetllada al restaurant Duomo, i "Versos de medianoche: poemas implacables, calientes y transgresores" a càrrec de Luis Felipe Comendador, Jordi Cervera i Juan López Carrillo. El passat dissabte dia 17 i el dilluns 19 d'abril, l'IES Cambrils també va acollir les sessions "Quan la cançó és poesia. Poemes i cançons de Josep Igual i Vicente Llorente" i "Música i poesia perquè sí: nit oberta", respectivament.

Demà divendres 23 d'abril, diada de Sant Jordi, finalitzarà el programa amb un recital a la sala d'actes de l'IES Cambrils a les 13 hores a càrrec d'Adolfo Osta, que oferirà "Cançons de mariners, pelegrins i mercaders". Finalment, a les 20.30 hores del vespre al Castell de Vilafortuny tindrà lloc el II Banquet Literari, que comptarà amb la participació dels poetes Alfredo Gavin, Juan López-Carrillo i Robert Benaiges. Clourà l'acte un recital de cançons d'Adolfo Osta.

Comenta aquest article