Cultura

La Coral Verge del Camí presenta el cicle de Concerts de Primavera, amb una programació plenament consolidada i de qualitat

Per Berta Ruiz

Un moment de la presentació del cicle de Concerts de Primavera, ahir al matí a la Cripta de l'Ermita. D'esquerra a dreta: el director de l'Escola Municipal de Música –Miquel Javaloy–, el regidor de Cultura –Joan Recasens–, el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– i la directora de la Coral Verge del Camí, Núria Ortoneda

Amb l'arribada dels mesos de primavera arriba un nou cicle de "Concerts de Primavera" a la Cripta de l'Ermita, organitzat per la Coral Verge del Camí i l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, la parròquia de Santa Maria, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La presentació de la nova programació de concerts va tenir lloc ahir al matí a la mateixa Cripta de l'Ermita, la qual va comptar amb la presència del regidor de Cultura –Joan Recasens, el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa–, el director de l'Escola Municipal de Música de Cambrils –Miquel Javaloy– i la directora de la Coral Verge del Camí, Núria Ortoneda.

Durant la presentació d'aquest cicle, Joan Recasens va destacar la importància d'haver recuperat aquest espai, "tant important per a Cambrils i per a la cultura. Vull agrair a la Coral que tiri endavant aquest cicle de concerts, amb una qualitat molt bona i una programació molt digna per aquesta sala".

Bon balanç de la temporada passada a la Cripta

Abans de presentar els nous concerts d'aquest cicle de primavera, el president de la Coral Verge del Camí –Fernando Sarasa– va repassar els detalls de la temporada passada a la Cripta. Segons va dir Sarasa, en total es van fer 20 concerts a la sala, amb una ocupació mitjana d'una 70%, unes 2.000 persones hi van passar com a públic, i en quatre ocasions es va penjar el cartell d'entrades exhaurides. Per aquesta nova temporada, Fernando Sarasa va destacar que l'objectiu és "consolidar aquesta programació i oferir als músics la possibilitat d'actuar en un marc incomparable com la Cripta. Un espai, on l'acústica és immillorable i idònia per a fer música de cambra. També volem fomentar l'accés per a joves músics i músics d'arreu de les comarques tarragonines". Enguany, també es comptarà amb la col·laboració especial de l'Escola Municipal de Música de Cambrils, amb la participació dels seus alumnes en dos concerts del cicle. Sobre aquesta col·laboració, el director de l'Escola Municipal de Música –Miquel Javaloy– va destacar que, "és molt important per als nostres alumnes poder tocar en aquesta sala. És una proposta molt motivadora i engrescadora".

Vuit concerts des d'abril fins a juliol

El programa del cicle de concerts va encetar-se ahir al vespre amb la presentació del llibre-CD "Lo Carrilet de la Cava i les cançons de Josep Bo", a la Cripta de l'Ermita. Els concerts seguiran aquest mateix diumenge a les 20 hores amb el Trio Concordiae, que compta amb Asya Nebolsina al piano, Sawa Fatkulin al violí i Tobia Revolti al cello. El diumenge 9 de maig a les 20 hores tindrà lloc el concert d'Arianna Savall&Petter H. Johansen; el diumenge 23 de maig a les 20 hores es comptarà amb Xavi Lozano, que oferirà el concert familiar "Tubs del món"; el dissabte 29 de maig a les 20 hores, tindrà lloc un concert amb el conjunt instrumental de vent Crescendo de l'Escola Municipal de Música; el 30 de maig a les 20 hores, tindrà lloc l'actuació del Duo Martins-McClure, en el marc del programa Cultura Engira. El diumenge 13 de juny a les 20 hores, tindrà lloc l'espectacle "La Cripta amb els joves intèrprets". Aquesta actuació comptarà amb els músics locals Albert Recasens al saxo, Montserrat Vivas a la flauta travessera, Gerard Ballester al piano i el duo format per Pablo Parra a la guitarra i Genís Piqué a la flauta travessera.
Finalment, el cap de setmana del 10 i 11 de juliol, actuarà la Coral Verge del Camí amb Tarragona Hot Trio, els quals oferiran l'espectacle "Dels espirituals al jazz". El trio tarragoní està format per Xavier Pié al saxo soprano, John Style al piano i Quim solé a la bateria. La directora de la Coral –Núria Ortoneda– va comentar que aquest monogràfic estarà dedicat a l'origen els cants espirituals i al jazz, "pel concert comptarem amb aquest trio tan consolidat i prestigiós, el qual ens vindrà a fer unes sessions de preparació. Volem oferir un concert fresc i diferent".

Comenta aquest article