Societat

La II Mostra de Cultura Urbana comptarà amb el primer mercat solidari per ajudar la població de Xile

Per Raquel Samaniego

Alegria Rodríguez, tècnica de l'Àrea de Joventut, mostra la roba que es posarà a disposició del Mercat Solidari

La II Mostra de Cultura Urbana de Cambrils, emmarcada en el Viudnit, arribarà aquest dissabte amb una novetat molt rellevant: la primera edició del Mercat Solidari, que destinarà tot l'import recaptat a l'ONG K9 de Creixell, que treballa amb gossos ensinistrats per buscar supervivents o cossos entre les runes d'un desastre natural. En aquest cas, la recaptació del mercat solidari servirà per contribuir amb les despeses que genera aquesta organització quan es troba al país devastat, en aquest cas, pel terratrèmol de Xile.

Aquesta és una iniciativa proposada pels joves corresponsals que el Punt d'Informació Juvenil (PIJ) té als centres escolars del municipi, i que l'àrea de Joventut ha vist amb molt bons ulls. La roba i complements que es posaran a la venda seran de segona mà, donats pels cambrilencs i cambrilenques que volen cooperar amb la causa. Aquesta roba serà dividida i valorada segons el seu estat i qualitat, rondant el seu preu entre els 2 i 8 euros. La roba que no es vengui dissabte, els voluntaris intentaran vendre-la després, tot i que passats uns dies, aquesta es destinarà a la mateixa ONG perquè pugui repartir-la als llocs més necessitats. L'horari del mercat, així com de la II Mostra de Cultura urbana, serà de les 22 hores a la 1 de la matinada.

Col·laboració de set establiments

Per a l'ocasió, diferents establiments cambrilencs han donat roba i complements de primeres marques per a que siguin sortejades. Aquella nit es farà una rifa amb participacions de dos euros i se sortejaran quatre cistelles entre els participants amb aquests productes. Els establiments són: Adolfo Domínguez, Radical, Big Bong, Roan, Kokua, Laguna i Omikron. El regidor de Cooperació i Solidaritat, Oliver Klein, destacava ahir el fet que els impulsors del mercat siguin joves que estan conscienciats amb la situació d'aquell país, "i es vulguin sumar a l'ajuda econòmica que com Ajuntament vam enviar urgentment a Xile". Tot i això, Klein va recordar que encara està actiu el número de compte que van obrir perquè els cambrilencs que ho desitgessin poguessin fer les seves aportacions: 2
100 0141 37 0200352981, de La Caixa. Les aportacions econòmiques de la ciutadania cambrilenca que es recaptin seran lliurades al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, organisme que s'encarregarà de gestionar i garantir els projectes d'ajut humanitari i de reconstrucció en les zones devastades.

II Mostra de Cultura Urbana

Com ja és habitual, el Viudnit aplega nombrosos joves disposats a passar una nit diferent de dissabte, en la que poden practicar el seu esport divertit, entre d'altres moltes coses. En aquesta edició es celebrarà la segona mostra de Cultura Urbana a conseqüència de l'èxit que va tenir en la seva primera edició. Es tracta d'un espai per a realitzar concerts de hip-hop, rap i beat box, i també una exhibició de grafits. Cal destacar la 'Batalla de Gallos', un concurs en el que el millor cantant de rap s'endurà diversos premis a casa, i en el que ja hi ha 32 inscrits. L'objectiu de la mostra, tal com va assegurar el regidor d'Esports, Joan Recasens, és apropar les noves tendències i un nou tipus de cultura als joves de Cambrils: "Volem potenciar aquesta cultura que moltes vegades queda amagada o realitzada en clandestinitat, sobretot al carrer. Esperem que amb aquest tipus d'activitats sigui encara més coneguda i que els diferents grups puguin expressar-se".

Per la seva part, el regidor de Joventut, Jordi Savall, va remarcar que els companys de la regidoria de Joventut dels ajuntaments de Creixell, Altafulla, Torredembarra i Roda de Barà, que tenen el programa juvenil 'Propera Parada. Track', aniran a aquesta edició del Viudnit per agafar idees.

Comenta aquest article