Informació general

L’Ajuntament construirà la primera escola bressol municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

En aquests terrenys propers al col·legi Joan Ardèvol s'hi han fet diferents plantades d'arbres els darres anys
La primera escola bressol municipal podria ser una realitat de cara al curs 2004-2005. Així ho va fer públic el regidor d’Ensenyament, Salvador Matas, en la roda de premsa celebrada el passat 29 d’abril. Aquest nou centre educatiu es construirà en uns terrenys propers al col·legi Joan Ardèvol, a tocar del barranc de la Mare de Déu del Camí. De moment hi ha el projecte bàsic aprovat i una partida de poc més d’un milió d’euros per a la construcció d’aquest equipament. Segons el regidor, “ara s’han de licitar les obres i adjudicar-les en un període d’un a dos mesos”. L’Ajuntament s’acollirà a les subvencions de la Generalitat, unes subvencions que poden arribar fins a un 30%, segons va dir el regidor, que també va anunciar que s’establirien beques per a famílies amb pocs recursos.

80 nens

El nou centre educatiu tindrà una superfície de 1.000 metres quadrats i disposarà d’una capacitat per a 80 nens d’edats compreses entre els 0 i els 3 anys. Hi haurà un total de sis aules, dues destinades a nens de 0 a 1 anys, dues més per a nens d’1 a 2 anys i unes altres dues més per a nens de 2 a 3 anys. L’arquitecta municipal Elena Pijoan, encarregada del projecte, destacava la polivalència que tindran aquestes aules, ja que la demanda en aquests tres períodes d’edat no és homogènia. L’edifici serà d’una sola planta, disposarà de claraboies que facilitin l’entrada de la llum solar, plaques solars per a l’escalfament de l’aigua sanitària i un sistema de calefacció que incorpora el terra radiant per tal de mantenir una temperatura homogènia dins l’edifici. També disposarà d’una zona porxada que, amb un envà mòbil, podrà ser utilitzada com a zona de joc els dies de pluja i de mal temps. Aquest emplaçament de la nova escola bressol permet una possible ampliació, de cara al futur, en uns terrenys del costat on s’hi podrien fer sis aules més. A banda, el regidor va anunciar que aviat s’hauria de fer una altra escola bressol a la zona del port.

Promesa no complerta

Ara fa dos anys l’anterior equip de govern havia anunciat la construcció de la primera escola bressol a Cambrils, a la zona de la Bòbila. La urbanització d’aquesta zona, dos anys després, encara no s’ha fet efectiva. Salvador Matas va aprofitar l’ocasió per recordar que aquesta promesa feta per l’anterior govern municipal s’havia quedat al calaix. També va manifestar que l’oferta de llars d’infant “l’hauria d’haver fet la Generalitat i, en canvi, ha deixat la pilota en mans dels ajuntaments”. L’alcalde, Robert Benaiges, per la seva part, va manifestar que el tema de l’escolarització és prioritari i que l’actual govern municipal ha desencallat unes quantes propostes en aquest sentit, recordant la cessió de terrenys que s’ha fet per a la construcció del quart centre públic de primària a la zona de Vilafortuny.

§ 357 nens i nenes escolaritzats§

Actualment hi ha quatre escoles bressol de caràcter privat a Cambrils que, segons dades facilitades per l’Ajuntament, tenen escolaritzats 357 nens i nenes d’entre els 0 i els 3 anys. Els centres existents són la llar d’infants Núria amb 50 nens i nenes d’aquestes edats, la llar d’infants Tic-Tac amb 70, la llar d’infants Vicki amb 164 i l’escola infantil Montessori amb 73.

Comenta aquest article