Societat

Una quinzena d'ONGD impulsaran els seus projectes de cooperació gràcies a les subvencions atorgades per l'Àrea de Cooperació

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió del Consell Consultiu Cambrils Ciutat Solidària celebrat aquest passat dilluns a la tarda

Una quinzena d'ONGD locals i d'arreu del Camp de Tarragona podran impulsar els seus projectes de cooperació al desenvolupament als països del Tercer Món, gràcies a les subvencions atorgades per l'Àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils en el marc de la convocatòria d'aquest 2010. El passat dilluns 19 d'abril a la tarda, tenia lloc a la sala de plens de l'Ajuntament una nova sessió del Consell Consultiu Cambrils Ciutat Solidària, en el qual es van donar a conèixer tots aquests projectes de cooperació i a banda, també es van repassar les darreres actuacions en aquest àmbit així com les properes activitats que s'impulsaran. Aquesta reunió va comptar amb la presència d'una trentena de persones.

15 ONGD reben subvenció per a impulsar els seus projectes de cooperació

El regidor de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– ha detallat a Revista Cambrils Diari Digital totes aquestes iniciatives solidàries i els imports que s'han atorgat a cadascuna de les ONGD. En el marc de la convocatòria per a projectes de cooperació al desenvolupament de l'any 2010, quinze ONGD han rebut subvenció. Aquestes són: A.Neem Bangalore, per a un projecte d'inclusió social per a persones discapacitades per la malaltia de la lepra i les seves famílies a la zona de Bangalore (Índia) per un import de 5.440 euros; Ixmucané per a impulsar un projecte d'educació integral per a dones maies a Huehuetenango (Guatemala) per un import de 5.120 euros; la Fundació El Sueño de la Campana per a crear un centre educacional a San Ramon (Nicaragua) per un importa de 8.000 euros;
Proide per a la promoció i defensa de nenes i adolescents desescolaritzades a Cuzco (Perú) per un import de 7.360 euros; Mans Unides per a la millora de l'alimentació, salut i sostenibilitat mediambiental a 19 poblacions rurals del departament de Tumbes (Perú) per un import de 8.000 euros; Sunugaal per a un projecte de dotació de recursos per a uns casals d'infants i de joves a barris perifèrics de Dakar (Senegal) per un import de 5.440 euros; Agermanament Sense Fronteres per a la Casa de Cultura i del Saber de Lobé (Camerún) per 5.440 euros; la Fundació Pau i Solidaritat per a posar en marxa una escola de formació per a dones al departament de Santander (Colòmbia) per 5.440 euros; Mediterrània per a la construcció de la Maison de costura II a Burkina Faso per 5.120 euros; la Unión Latino Cultura per al campament Cerp de Coliumo Dichato, Tomé (Xile) per 6.400 euros; el Comité Oscar Romero per a beques d'estudi per a joves maies i camperoles a Petén (Guatemala) per 5.120 euros; Entrepobles per a la lluita contra les violacions dels drets humans a Lima (Perú) per 5.900 euros; Enginyers sense fronteres per a la promoció i defensa dels drets ambientals a la província d'Orellana (Equador) per un import de 6.400 euros; IGMAN Acció Solidària per a un projecte d'enfortiment de l'educació autòctona zapatista a Chiapas (Mèxic) per un import de 6.720 euros i Medicuba per impulsar un projecte pilot per a la introducció d'un micro sistema d'energia solar fotovoltaica connectat a la xarxa elèctrica nacional a Cuba per un import 3.520 euros. Tot plegat, suma un pressupost total de 89. 420 euros per a projectes de cooperació durant 2010.

Subvencions per a campanyes de sensibilització

A banda d'aquesta convocatòria de projectes, també es van fer públiques les ONGD que han rebut subvenció per a la realització de campanyes de sensibilització durant l'any 2010. Aquestes són IGMAN Acció Solidària que rebrà 1.500 euros per a l'exposició "Àfrica al segle XXI, nous paradigmes"; Fundació Pau i Solidaritat que rebrà 2.080 euros per a una campanya de sensibilització al voltant de l'assoliment dels drets humans; Enginyers sense Fronteres, que rebrà 1.500 euros per a un curs d'estiu sobre el desenvolupament i conflictes ambientals a l'Amazonia i la nova Associació Prabhat que rebrà 1.100 euros per a un projecte de conscienciació sobre Eco-bosses a l'Índia. Tot plegat, suma un pressupost de 6.180 euros.

A banda de la presentació d'aquests projectes, la reunió del consell també va repassar d'altres punts de l'ordre del dia. Es van repassar les diferents actuacions en situació d'ajuts d'emergència, en els recents casos dels terratrèmols d'Haití o de Xile i també es va fer balanç del funcionament de la Xarxa de municipis per a la cooperació del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En aquest mateix àmbit també es va donar compte de la convocatòria de beques per a la realització del curs de Postgrau d'Especialista universitari en cooperació internacional. De fet, durant la reunió es van presentar les dues noies que estan realitzant aquestes pràctiques: Paola Aramayo i Núria Borràs.

Finalment, també es van presentar les properes Jornades Interculturals i Solidàries 2010 que tindran lloc del 8 al 15 de maig i la Fira de la Solidaritat del dia 8 de maig. Tal com va comentar Klein, enguany el tema central de les jornades estarà dedicat a Àfrica.

Comenta aquest article