Societat

El Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada arrenca motors rumb al País Basc

Per Berta Ruiz

Els cotxes antics també van passar per la plaça d'Espanya abans d'iniciar el seu recorregut

El Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada va engegar ahir al matí la seva 31a edició i 27a edició internacional. De bon matí, els vehicles participants en el ral·li van estar aparcats a la plaça de l'Ajuntament, on molts curiosos van poder observar detingudament aquestes autèntiques joies automobilístiques. A més, un grup d'escolars de l'escola Marinada també van poder visitar l'exposició de cotxes.

Cap a dos quarts de deu del matí, el gairebé centenar de participants en el ral·li d'enguany van ser rebuts per l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i la regidora de Turisme –Anna López– a la sala de plens del consistori cambrilenc. En aquesta rebuda, el president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester– va adreçar unes paraules d'agraïment a l'Ajuntament de Cambrils per tot el suport rebut al llarg d'aquests anys i també va aprofitar per acomiadar-se del seu càrrec, després de 30 anys al capdavant del ral·li. De Ballester va mostrar-se força emocionat i molt il·lusionat de deixar un ral·li de gran prestigi internacional, que seguirà portant el nom de Cambrils arreu del món. A més, va encoratjar a tots els participants a seguir fent gran aquest esdeveniment. Així doncs, al finalitzar la ruta d'enguany, el fins ara vicepresident del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Josep Mariné– prendrà el relleu de Lluís de Ballester com a president. No obstant, De Ballester no va voler acomiadar-se del ral·li sinó que va emplaçar a tothom a retrobar-se en la 32a edició de 2011.

Per la seva part, Robert Benaiges també va destacar la trajectòria d'aquest ral·li i el gran treball realitzat per Lluís de Ballester al llarg d'aquest anys. Benaiges va encoratjar a tots els participants a seguir portant el nom de Cambrils arreu.

El Ral·li arribarà fins a Vitòria

Després de l'acte de rebuda a l'Ajuntament, la comitiva de cotxes van dirigir-se des de la plaça de l'Ajuntament fins a la plaça d'Espanya, on van esmorzar. Després de l'àpat, el ral·li va engegar motors i va enfilar la primera etapa del camió que enguany els portarà fins a terres basques, concretament fins a la ciutat de Vitòria, recorrent un total d'uns 1.200 quilòmetres. En les diferents etapes, el Ral·li passarà per poblacions com Simó de Palau, Barbastro, Javier, Vitòria, Torre de Loizaga, Santo Domingo de la Calzada, Rivaforada, Alcañiz i finalment, Cambrils. En aquesta edició, el Ral·li de Cotxes Antics comptar amb la participació d'uns 27 vehicles i gairebé un centenar de participants, entre conductors i acompanyament. Per aquesta edició, el Ral·li compta amb cotxes d'una desena marques diferents, com Ford, Rolls Royce, Chrysler Phanton, Studebaker Dictator, Nash,  BMW, Dodge Broders, Pontiac Cupe Sport. El cotxe participant més antic data de l'any 1928, mentre que el més "modern" va ser fabricat l'any 1934.

El proper diumenge 25 d'abril, el Ral·li arribarà novament fins al port de Cambrils, on novament seran exposats al públic.

Comenta aquest article