Societat

Arriba una nova edició del Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada que enguany arribarà fins a Vitòria

Per Berta Ruiz

Representants del Club de Cotxes Antics de Cambrils, juntament amb la regidora de Turisme, Anna López, el passat divendres al matí

Un any més, arriba el Ral·li de Cotxes Antics Cambrils-Costa Daurada que enguany arriba a la seva 31a edició –27a edició internacional– amb una gran participació de vehicles provinents d'arreu de l'Estat. El passat divendres 16 d'abril tenia lloc en roda de premsa la presentació d'aquesta nova edició, amb la presència de la regidora de Turisme –Anna López–, el president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester–, així com una nombrosa representació de membres d'aquest club.

El Ral·li, que tindrà lloc del 20 al 25 d'abril, arribarà fins a Vitòria

El tret de sortida del Ral·li tindrà lloc demà dimarts 20 d'abril a partir de les 9 del matí des de la plaça de l'Ajuntament i finalitzarà el proper diumenge 25 d'abril al matí al Mollet del Rec. Enguany, la comitiva de cotxes antics arribarà fins al País Basc, concretament fins a la ciutat de Vitòria, recorrent un total d'uns 1.200 quilòmetres. Concretament, en les diferents etapes, el Ral·li passarà per poblacions com Simó de Palau, Barbastro, Javier, Vitòria, Torre de Loizaga, Santo Domingo de la Calzada, Rivaforada, Alcañiz i finalment, Cambrils. En aquesta edició, el Ral·li de Cotxes Antics comptarà amb la participació d'uns 27 vehicles i gairebé un centenar de participants, entre conductors i acompanyament. Per aquesta edició, el Ral·li comptarà amb cotxes d'una desena marques diferents, com Ford, Rolls Royce, Chrysler Phanton, Studebaker Dictator, Nash,  BMW, Dodge Broders, Pontiac Cupe Sport. El cotxe més antic que hi participarà data de l'any 1928, mentre que el més "modern" va ser fabricat l'any 1934.

Lluís de Ballester deixa la presidència del club

Durant la roda de premsa de presentació d'aquesta edició del Ral·li, el fins ara president del Club de Vehicles Antics de Cambrils –Lluís de Ballester– va aprofitar per anunciar la seva retirada com a president d'aquesta associació. Lluís de Ballester va afirmar que aquest serà el seu darrer ral·li com a president i va expressar que, "30 anys de ral·li són 30 anys. El Ral·li necessita certa regeneració i darrere hi queda un equip molt voluntariós i amb molta experiència. El Ral·li de Cambrils té un gran prestigi i se seguirà passejant el nom de Cambrils arreu. Deixo un ral·li amb molt força". L'encara president va explicar que, durant el mateix recorregut del ral·li, tindrà lloc un petit acte de relleu de la presidència. El fins ara vicepresident del club, Josep Mariné i Grau, serà el nou president del Club de Vehicles Antics.

Els vehicles que participaran en el Ral·li s'exposaran demà al matí a la plaça de l'Ajuntament a partir de les 9 del matí. Abans de la sortida, els participants seran rebuts per l'alcalde de Cambrils i posteriorment es dirigiran fins a la plaça, on esmorzaran. Després, iniciaran el viatge fins al País Basc. El diumenge 25 d'abril, el ral·li arribarà a Cambrils i tornaran a exposar-se els vehicles al Mollet del Rec.

Comenta aquest article