Informació general

Claudia Truzzoli: "Moltes dones viuen consumides per les obligacions i no es permeten espais de plaer i d'oci"

Per Berta Ruiz

Claudia Truzzoli, durant el taller celebrat ahir a la tarda al centre Les Basses
Claudia Truzzoli, durant el taller celebrat ahir a la tarda al centre Les Basses | Berta Ruiz

Claudia Truzzoli, durant el taller celebrat ahir a la tarda al centre Les Basses


L'Institut Català de les Dones va realitzar ahir a la tarda al Centre Les Basses un taller anomenat "Dones i salut: espais de participació" dins del programa de tallers "Eines de participació". La sessió a càrrec de Claudia Truzzoli, va comptar amb la col·laboració de l'Associació de Dones Amunt.

Moments abans d'iniciar-se l'acte, Claudia Truzzoli atenia a Revista Cambrils Diari Digital i avançava alguns dels temes a tractar en el taller, així com els objectius principals d'aquestes trobades entre dones. Segons Truzzoli, "en aquestes trobades tractem sobre el malestar general que afecta a moltes dones, sobretot aquelles que estan condicionades per determinats estereotips de gènere. Per exemple, el fet de ser dones patidores, el fet de viure consumides per les obligacions i el no poder permetre's espais de plaer i d'oci". En definitiva, segons Truzzoli cal generar "uns espais per a sí mateixes, sense necessitat d'haver de servir o dedicar-se als altres. Per exemple, és el cas d'aquelles dones que cuiden malalts i no es permeten cap ajuda perquè creuen que és obligació seva cuidar-los. Aquestes dones senten que dedicar-se alguna cosa per a sí mateixes és ser egoista en el mal sentit de la paraula. Intento rescatar una part d'egoisme sa que és necessari, perquè si no estàs bé amb tu mateixa, aquest malestar es pot traduir en un maltracte subtil cap als demés".

L'objectiu de tallers com aquest, segons va dir Claudia Truzzoli, és parlar sobre aquestes pressions socials que "obliguen a moltes dones a tenir una dedicació absoluta sense permetre's espais per a un mínim plaer personal, desitjos propis i satisfaccions". Per això, aquestes trobades permeten expressar-se en públic i compartir amb d'altres dones un mateix sentiment, "això permet obrir algunes portes per a sentir-se millor", va afegir Truzzoli.

Comenta aquest article