Informació general

Més de 140 persones participen en la caminada saludable del Dia de la Salut a Cambrils

Per Berta Ruiz

Sortida de la caminada saludable des del Mollet del Rec, el passat dissabte al matí

Cambrils va viure aquest passat dissabte 10 d'abril al matí, el seu Dia de la Salut amb una matinal saludable destinada a fomentar i promoure la salut i l'activitat física a través d'hàbits saludables. Per segon any consecutiu i en el marc de la campanya "A Cambrils fem salut. Participa-hi!", el Servei Municipal de la Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils va organitzar una caminada saludable i va muntar un estand informatiu sobre l'exercici físic i sobre l'alimentació saludable.

Més de 140 participants en la caminada saludable

Els actes es van iniciar cap a les onze del matí amb les primeres inscripcions de participants a la caminada saludable. Després, a les dotze del migdia va ser el torn dels parlaments a càrrec de l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el director dels serveis territorials de Salut de Tarragona i del servei regional de l'Agència de Protecció de la Salut al Camp de Tarragona, Joan Guix. Ambdós van destacar la necessitat de fer salut a través de pràctiques saludables com l'esport i una alimentació adient. Tot seguit, es va donar el tret de sortida a la caminada saludable, la qual va aplegar més de 140 participants. Aquests van iniciar el recorregut des del Mollet del Rec i van enfilar tot el passeig marítim resseguint la platja del Regueral fins arribar a la Torre del Telègraf, on van fer mitja volta. A la tornada, se'ls hi va oferir un refrigeri saludable amb unes ampolles d'aigua, una poma i uns fruits secs. Un cop finalitzada la caminada, els participants també podien passar per l'estand informatiu i mesurar-se el plec cutani i el perímetre abdominal per a conèixer el risc cardiovascular. A banda, en aquestes taules informatives també es van repartir diferents fulletons sobre la piràmide dels aliments i d'altres informacions relacionades amb la salut.

Aquesta activitat va ser organitzada pel Servei Municipal de la Salut Pública amb la col·laboració de l'Àrea Bàsica de Salut de Cambrils, l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Baix Camp, Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils i el Centre Excursionista de Cambrils. Tot plegat, per informar i actuar sobre dos eixos: actuar sobre el sedentarisme amb l'exercici físic i actuar sobre l'obesitat amb bona una alimentació.

Comenta aquest article