Cultura

Es presenta la nova associació "Cambrils, la mar de jazz" per a fomentar la música jazz en directe a Cambrils

Per Berta Ruiz

Xavi de la Salud amb la seva formació musical, ahir al cafè Marro

Ahir dijous a la nit al Marro Cafè –local que està situat al carrer de Frederic Mompou– es va presentar la nova associació musical cambrilenca "Cambrils, la mar de jazz". L'acte de presentació va comptar amb la presència de la junta directiva de l'associació, encapçalada per la seva presidenta Laura Moreno, Dani Morell com a secretari i Isaac Albesa com a tresorer. També hi van ser presents el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, ja que l'àrea de Cultura dóna suport a aquesta iniciativa, i el col·laborador de la revista Jaç, Martí Farré.

Fomentar la música jazz a Cambrils

L'associació, creada aquest passat mes de gener, neix amb l'objectiu de crear públic i escena del jazz i aconseguir que Cambrils sigui un referent jazzístic a la Costa Daurada. Tal com va explicar Laura Moreno a Revista Cambrils Diari Digital, "aquesta iniciativa va néixer de tres persones que ens coneixem pel món de la música. Vam estar parlant un dia que a Cambrils li faltava una mica de jazz en directe o música improvisada. Per això, vam decidir crear una associació de jazz i implicar els locals cambrilencs, juntament amb el suport de l'Ajuntament. El nostre objectiu és crear públic i implantar futurs festivals i cicles de concerts en petit format. En definitiva, establir una programació estable". La presidenta de "Cambrils, la mar de jazz" també va explicar que un dels objectius de l'associació és aconseguir nous socis que vulguin col·laborar amb l'entitat. L'associació també disposa d'una pàgina de Facebook i properament comptarà amb una pàgina web i un espai Myspace.

Durant la presentació d'ahir a la nit, també es va oferir un concert inicial a càrrec del saxofonista Xavi de la Salud, el qual va coordinar una explosiva Jam Session.

Primer cicle de primavera "Cambrils, la mar de jazz"

Per encetar la seva activitat, l'associació "Cambrils, la mar de jazz" ja ha tancat el seu primer cicle de primavera, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Aquest primer cicle de concerts es completarà el proper 29 d'abril amb un Homenatge a Gerry Mulligan amb Ivan Saez Quartet al Marro Cafè; el divendres 14 de maig, amb un concert de Joan Terol Trio al Pub La Boheme i el divendres 28 de maig, amb un concert de Gerard Marsal Quartet, al pub Werther. De cara a la propera tardor, l'associació també està tancant el segon cicle de concerts.

Comenta aquest article