Societat

Solemne processó del Sant Enterrament, un dels actes més destacats de la Setmana Santa a Cambrils

Per Josep Maria Ferrando

Moment de la processó de Divendres Sant al seu pas pels carrers de Cambrils
Moment de la processó de Divendres Sant al seu pas pels carrers de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Els carrers del nucli antic van aplegar més públic que mai per presenciar divendres a la nit la processó del Sant Enterrament. L'’avançament d’una hora a l’horari que fins ara havia estat habitual, passant de les 10 a les 9 de la nit, va fer que molts més cambrilencs i visitants gaudissin de la processó, un dels actes més destacats de la Setmana Santa cambrilenca. El temps enguany va acompanyar i la processó va respectar el recorregut previst. Amb una organització cada vegada més acurada, els centenars de confrares i feligresos van participar amb tota solemnitat a l’acte.


La processó va sortir de la plaça de l’Església i va finalitzar a la plaça d’Espanya. Per aquest ordre encetava la processó els Armats de la Congregació de la Puríssima Sant i a continuació seguien els escolans de la Parròquia de Santa Maria, el pas l’oració a l’hort, la bandera de l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle, el pas Jesús lligat a la columna, Jesús Natzarè, el penó infantil, els confrares de la Congregació de la Puríssima Sang, el Sant Crist, la banda de l’Escola Municipal de Música, la Pietat, el penó de la Confraria de la M. de Déu del Dolors, la M. de Déu dels Dolors, els improperis, Sant Joan, el pas el retorn del calvari i el Sant Sepulcre acompanyat de les autoritats i la guàrdia urbana de luxe.

La Congregació de la Puríssima Sang és l'entitat organitzadora, i compta amb la col·laboració de l’Església de Santa Maria, la Confraria de la M. de Déu dels Dolors, l’Associació d’Antics Alumnes de la Salle i l’Ajuntament.

Via Crucis de Divendres Sant amb el Crist de l’Agonia

Per primera vegada, al Via Crucis de l’Església de Santa Maria de Divendres Sant al matí, la Congregació de la Puríssima Sang va treure als carrers del nucli antic la imatge del Crist de l’Agonia, que va ser portada per diversos membres de la Congregació. Aquesta, evoca la imatge de Jesús a la creu abans de la seva mort. Durant els darrers anys, el Via Crucis de Divendres Sant ha guanyat en participació de feligresos i membres de les diverses confraries cambrilencs, donant a aquesta acte religiós una rellevància cada vegada més important dins la programació de Setmana Santa.

Moment del Via Crucis celebrat el Divendres Sant al matí pels carrers del Barri Antic

 

Comenta aquest article