Cultura

La cambrilenca Nuri Mariné exposa part de la seva col·lecció de quadres 'Celitre' en un restaurant del Port de Tarragona

Per Raquel Samaniego

Nuri Mariné exposa part de la seva col·lecció 'Celitre' en un restaurant del Port de Tarragona

L'artista cambrilenca Nuri Mariné va inaugurar ahir una exposició de pintura al restaurant Anàgoras, del Port de Tarragona. Ella és la primera artista en ocupar en aquest espai, doncs el seu propietari ha volgut aprofitar les parets del seu establiment per exposar quadres de diferents artistes de la zona. Segons ha explicat Nuri Mariné a Revista Cambrils Diari Digital, la mostra és de deu quadres de la seva col·lecció 'Celitre', formada aquesta per una vintena d'obres de mitjà i gran format i que l'any passat es van exposar al Pati de la Diputació de Tarragona.

La mateixa artista va definir aquests quadres com
una visió personal del cel i, també en algunes pinzellades, del mar. Es tracta d'una exposició en la que va treballar uns dos anys i en la que veu el cel "com un estat de pau, en el que es busca la tranquil·litat i la calma, la felicitat... El veig com l'espai on no hi ha dubtes, com la línia de l'horitzó on tot desapareix, on et tornes més savi, on hi ha moments de felicitat". Nuri va pintar la major part de quadres de blanc, amb algunes figures humanes en estat de relaxació. Tal com explica, "potser en el cel aquesta felicitat pot ser la mort, però segur que a la terra també la podem tenir", i aquest és el cel que ella imagina.

Comenta aquest article